Тежък удар! Отсвирват Чичарито за Световното първенство в Катар


Тежък удар! Отсвирват Чичарито за Световното първенство в Катар
Снимка: Getty Images

1644 0

Бившият ас на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид – Хавиер Ернандес – Чичарито, няма да играе на предстоящото Световно първенство в Катар. Новината съобщи селекционерът на Мексико Тата Мартино.

Той е категоричен, че Чичарито няма да е сред избраниците му на Мондиал 2022. 34-годишният нападател се бореше да попадне в тима на родината си за форума.

Чичарито прави много силен сезон в американската Мейджър-лига (МЛС) за отбора на ЛА Галакси. Мартино обаче е фокусиран върху изявите на други четирима футболисти, които да водят атаката на „ацтеките“ в Катар. 

За момента фаворитите му са Раул Хименес, Рохелио Фунес Мори, Хенри Мартин и Сантяго Хименес, но не всеки един от тях е готов за игра. Хименес работи във фитнеса по лечение на контузия в слабините, получила се в мач на клубния му отбор Уулвърхямптън. Фунес Мори пък има напрежение в бедрен мускул след тежкия сезон в местното първенство с отбора на Монтерей.

"Знам, че постоянно се върти името на Чичарито в медиите, но ние с щаба ми сме се насочили към други кандидати за позицията на нападателите в националния отбор. Сега трябва да изберем 26 футболисти, които ще бъдат максимално близо до окончателния ни избор за Катар", обяви още Мартино.

А ето как наскоро Чичарито изпълни кошмарно „паненка“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички