Техничар задържа топката на флагчето 2 минути, за да бави - вбеси противниците (ВИДЕО)


Техничар задържа топката на флагчето 2 минути, за да бави - вбеси противниците (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5827 0

Почти всеки отбор предпочита да забавя темпото на игра, когато води с разлика, която е недостатъчна, за да гарантира спокойствието до края на срещата. Това най-вече важи за последните минути от двубоя, въпреки че някои прибягват до губенето на време и доста по-рано.

Един от най-добре познатите прийоми е даден футболист да отиде до противниковото флагче за изпълнение на ъглов удар, където да гърдира топката. Така може да се спечели нарушение, а е и доста вероятно опонентът просто да я изкара извън очертанията и така дори притежаението на топката да не се загуби.

Полузащитникът на Макаби Хайфа Мохамад Абу Фани обаче пренесе тази "тактика" на съвсем ново ниво при успеха с 3:2 над Макаби Тел Авив. Хайфа получи правото да изпълни ъглов удар в 96-ата минута. Фани се нае с това да печели време.

Впечатляващото е, че той съумя да го прави в продължение на цели 2 минути. Разбира се, през този период все пак топката на няколко пъти излизаше от очертанията - за ъглов удар или за тъч, но все пак оставаше в притежание на Хайфа.

Това видимо изнерви противниковите футболисти, но те не можаха да сторят кой знае какво. В социалните мрежи пък определиха стореното от Мохамад Абу Фани за най-гениалното бавене на време в историята. Вижте случилото се във видеото по-долу в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички