Хетафе "сурвака" Реал Мадрид за първа победа от 10 години насам


Хетафе "сурвака" Реал Мадрид за първа победа от 10 години насам
Снимка: Getty Images

5502 0

Отборът на Хетафе изненадващо победи Реал Мадрид с 1:0 в среща от 19-ия кръг на испанската Ла Лига, която беше първа за двата тима през новата 2022 година. Тимът на Карло Анчелоти създаде прекалено малко положения, а домакините играха много дисциплинирано и задружно в отбрана и това им донесе трите точки.

За първи път от 7 мача насам Хетафе вкара гол на "белия балет", а победата бе първа от десет години насам срещу този противник (26 август 2012 г., 2:1)!

Енес Юнал изведе своя отбор напред в резултата още в 9-ата минута, възползвайки се от грешка на Едер Милитао. Хетафе пропусна още един шанс за 2:0, а след това се разрази около 5-минутна вихрушка пред тяхната врата. Това бяха най-силните минути на Реал Мадрид в целия мач, но горната греда отказа Лука Модрич, а Тони Кроос видя как шутът му мина болезнено близо до горния ляв ъгъл. 

През втората част в игра се появиха Еден Азар, Марсело, Иско, Диас и Питър Гонсалес, но това не даде резултат... Липсата на Винисиус пък бе ОЧЕВИДНА!

Така тимът на Карло Анчелоти стартира със загуба новата година (първа от три месеца насам), но все още има аванс от 8 точки пред втория Севиля, които обаче са и с два мача по-малко. Хетафе пък продължи прекрасната си серия у дома и вече има актив от 18 точки (16-о място в Ла Лига).

Ето как се разви мачът на стадион "Алфонсо Перес":

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута Родриго получи хубав извеждащ пас зад защитата, но не успя да овладее топката по най-добрия начин и тя му избяга. В деветата минута Енес Юнал се възползва от бавните действия на Милитао, отне му притежанието на границата на наказателното поле и не остави никакъв шанс на Куртоа - 1:0 за Хетафе!

До 14-ата минута футболистите на Карло Анчелоти бяха загубили топката цели 14 пъти... Малко преди това домакините можеха да поведат и с 2:0 - Алаба върна топката към вратаря, но много леко, Куртоа се хвърли на шпагат, за да я изчисти пред краката на голмайстора Юнал, а тя отиде на пътя на друг играч в синьо! Той обаче разочарова с изпълнението си и шутира слабо по тревата право в ръцете на стража на Реал Мадрид.

Това като че ли ядоса лидера в Ла Лига и Лука Модрич на два пъти бе близо до изравнително попадение, като при втория му изстрел топката разтресе напречната греда! Натискът се засили и в 20-ата минута шут на Тони Кроос от около 12 метра мина на сантиметри от горния ляв ъгъл на Сориа. 

Постепенно бясното темпо се поуспокои, а гостите поеха пълна инициатива върху случващото се на терена. След 40 минути игра притежанието на топката бе 80:20 в полза на "белия балет", но изстрелите в очертанията на вратата все още бяха 1:1. В заключителните секунди на първото полувреме Хетафе можеше да удвои аванса си, но Едер Милитао се реваншира в известна степен за грешката си, заставайки на пътя на топката, която отиваше в долния ляв ъгъл на Куртоа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Карло Анчелоти направи две смени още на почивката - в игра се появиха Марсело и Еден Азар на мястото на Менди и Марко Асенсио! В началото на втората част Родриго бе избутан на скорост и падна лошо върху лявото си рамо. След намесата на лекарите на Реал обаче, офанзивният футболист се изправи и продължи мача. 

Минутите продължаваха да изтичат, а футболистите на Реал Мадрид не приличаха на себе си и трудно успяваха да организират добра атака. В 66-ата в игра се появи Мариано Диас, заменяйки Родриго. 60 секунди по-късно Карим Бензема направи двойно подаване с Марсело и излезе на стрелкова позиция около точката на дузпата, но шутът му бе не идеален и срещна главата на защитник. 

В 75-ата минута Каземиро нанесе страхотен удар от около 20 метра, а Сориа изби с вещина за радост на домакинските фенове на "Алфонсо Перес". Малко след това Тони Кроос нокаутира защитник на Хетафе с бомбен изстрел.

В последните 10 минути Карло Анчелоти реши да пусне в игра Иско и 19-годишния Питър Гонсалес, а заменените футболисти бяха Лукас Васкес и Тони Кроос. В 90-ата минута Иско стреля с глава след центриране, но Сориа се намеси добре и улови сигурно.

Стартови състави:

Хетафе (5-3-2): Сориа, Суарес, Алмада, Митрович, Куенка, Мирамонтес, Аленя, Максимович, Арамбари, Юнал, Рамирес

Реал Мадрид (4-3-3): Куртоа, Менди, Милитао, Алаба, Васкес, Кроос, Модрич, Каземиро, Родриго, Бензема, Асенсио

*Коя българска ТВ ще излъчи мача - научете ТУК

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Реал Мадрид е лидер в подреждането с актив от 46 точки, докато Хетафе е на 16-о място с едва 15 пункта. За последно двата тима се изправиха един срещу друг на 18 април 2021 г. (33 кръг, сезон 2020/21) и завършиха 0:0 на стадион "Алфонсо Перес".

*Любопитно е да се отбележи, че Хетафе не е вкарвал гол на Реал от 2018 година насам или иначе казано - седем "сухи" мача поред!

В последните си изяви за 2021 година и двата отбора записаха победи - момчетата на Кике Санчес Флорес се наложиха над Осасуна с 1:0, а тези на Карло Анчелоти надвиха Атлетик Билбао като гости с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички