Тайната съставка на Мондиал 2022 - Американска трева


Тайната съставка на Мондиал 2022 - Американска трева
Снимка: Getty Images/Guliver

1150 0

Изглежда, че националният отбор на САЩ ще има известно предимство пред останалите участници на Мондиал 2022. Съединените щати ще играят на домашна трева, когато се изправят срещу Англия, Уелс и Иран на Световното първенство. 

Kато домакин Катар ще използва висококачествена американска трева на стадионите си, за да гарантира, че терените на осемте съоръжения, които ще приемат мачовете от форума, могат да издържат на тежките условия на най-голямото събитие тази зима.

Настилката, разработена в щата Джорджия, бе избрана от ФИФА, която инструктира организаторите на Мондиала в Катар да я използва за игрални повърхности на всички стадиони и тренировъчни игрища.

"Американските семена на тревата осигуряват по-здрава и издръжлива повърхност за игра. С климата и условията в Катар игралната настилка не би издържала без правилните тревни семена", заяви Дейвид Греъм от "Aspire Turf" пред ESPN.

До началото на Мондиала, като че ли не остана време. Организаторите работиха усърдно, за да създадат нужната обстановка тази зима. Футболните фенове вече броят дните до началото на най-голямото спортно събитие.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кошмарната "Паненка" на бивш нападател на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички