Световното клубно първенство бе изместено за февруари 2021 година


Световното клубно първенство бе изместено за февруари 2021 година
Снимка: Getty Images/Guliver

1843 0

ФИФА обяви, че следващото издание на Световното клубно първенство ще се проведе между 1-11 февруари в Доха, Катар. Турнирът, който бе първоначално насрочен за декември, събита шестте континентални шампиони от света, като европейският клубен първенец Байерн Мюнхен е първият, който си гарантира участие.

Миналогодишното издание бе спечелено от Ливърпул, който надви в спора за трофея бразилския Фламенго. ФИФА не поясни дали ще може да има публика за двубоите, отбелязвайки само, че „в съответствие с Международния протокол на ФИФА за провеждане на мачове, ФИФА и страната-домакин ще осигурят необходимите предпазни мерки за всички участници“.

Новото световно клубно първенство, увеличено на 24 отбора, трябваше да се проведе през юни/юли 2021 в Китай, но отложените Евро 2020 и Копа Америка, които ще се проведат догодина, доведоха до отлагане на този план.

Междувременно ФИФА се намеси и в отсъжданията на ВАР. За каква промяна настояват футболните шефове - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички