Как би изглеждало класирането във Висшата лига, ако се броят само голове от англичани?


Как би изглеждало класирането във Висшата лига, ако се броят само голове от англичани?
Снимка: Getty Images/Gulliver

3099 0

Феновете на всеки отбор биха предпочели състава на тима им да е изграден от техни юноши или поне от футболисти, които са от същата националност като отбора. Английската Висша лига не е изключение, като трябва да се отбележи, че все пак там е голям броят на местните играчи. Ами ако всички бяха принудени да играят с играчи от същата родина? В случая няма как да се предвиди резултата, но британско издание прави равносметката как би изглеждало класирането в Англия, ако се зачитаха само попадения от английски футболисти. А промените в сравнение с актуалното подреждане са огромни:

20. Шефилд Юнайтед (3 точки) - "остриетата" запазват последната си позиция, те щяха да имат 3 точки с гола на Били Шарп срещу Фулъм - мач, който по принцип завърши при равенство 1:1.

19. Уулвърхемптън (4 точки) - "вълците" падат с 10 места - от 9-о до 19-о. Това се дължи на силната португалска група в отбора. Няма нито един гол от англичанин.

18. Бърнли (4 точки) - и тук всички точки са от равенства, въпреки че има един гол от англичанин - Ашли Уестууд.

17. Ливърпул (5 точки) - един от само двата отбора, които нямат гол от английски футболист. Точките им щяха да са само от ремита и виждаме докъде щеше да доведе това актуалния шампион.

16. Брайтън (5 точки) - "чайките" са на същата позиция, но в реалното класиране са с 6 точки. Лампти и Марч са голмайсторите за тима от английски произход.

15. Уест Бромич (6 точки) - Диангана, Грант и Бартли биха извадили тима от зоната на изпадащите, ако приемем за реално това подреждане с това правило.

14. Фулъм (6 точки) - въпреки че отборът има само 1 гол от англичанин, тимът се изкачва до 14-а позиция. Това е съставът с най-много равенства в това класиране.

13. Арсенал (7 точки) - Нкетия и Сака са голмайсторите. "Артилеристите" са вторият най-ниско класиран отбор от голямата 6-ца в случая.

12. Манчестър Юнайтед (7 точки) - в отбора има силно ядро английски играчи, които са донесли 4 гола - Рашфорд с 2, Магуайър и Уан-Бисака с по 1, но това им носи едва 12-о място.

11. Кристъл Палас (10 точки) - 2 победи и 2 равенства и по-ниско класиране. Таузенд, Езе и Дан са голмайсторите от Англия.

10. Уест Хям (10 точки) - "чуковете" нямаше да се притесняват за изпадане в този вариант на първенството. Боуен и Антонио са по 3 гола помагат сериозно, а Кресуел допринася.

9. Тотнъм (11 точки) - любопитно е, че "шпорите" падат със 7 места, предвид факта, че нападателят им е Хари Кейн.

8. Лийдс (13 точки) - това изстрелва с цели 7 места играчите на Марсело Биелса при завръщането им в елита.

7. Манчестър Сити (14 точки) - 2 точки отгоре за "гражданите". Фодън и Стърлинг с по два гола и едно попадение от Уолкър допринасят.

6. Челси (15 точки) - миналогодишната забрана за трансфери за клуба въведе млади англичани в състава - Ейбрахам, Маунт и Томори, а това се отплаща в имагинарното класиране.

5. Нюкасъл (16 точки) - един от най-големите победители, ако се зачитаха само голове на англичани. Якоб Мърфи е достатъчен, че да им осигури 5 точки над реалните.

4. Евертън (16 точки) - тук тайната е ясна - Доминик Калвърт-Люин и невероятният сезон, който прави.

3. Астън Вила (16 точки) - Грийлиш, Баркли и Уоткинс е вълнуващо английско трио. Цели 15 гола за Вила от англичани.

2. Саутхемпън (18 точки) - Ингс с 5 гола, Уорд Праус и Че Адамс с по 3 попадения. 11-те им гола са с ключова роля за "2-рото място" на "светците".

1. Лестър (18 точки) - любопитното е, че Лестър остава първи със същия брой точки и същата голова разлика (+9). 33-годишният Джейми Варди продължава да е лидерът при голмайсторите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички