ФИФА поиска по-добра визуализация за тънките отсъждания от ВАР


ФИФА поиска по-добра визуализация за тънките отсъждания от ВАР
Снимка: Getty Images/Guliver

746 0

ФИФА помоли технологичните компании да развият начини за подобряване визуализацията при тънки отсъждания на ВАР за засади, съобщиха от Международната футболна федерация.

Настоящата система, която включва пунктирани линии за определяне на това дали един играч е в засада, бе разкритикувана заради серия от противоречиви отсъждания във водещите европейски първенства. В опит да подобри технологията, ФИФА заяви, че компаниите ще получат „анонимизиран набор от данни“ за решения при засади, на базата на който те трябва да взимат решения за конкретната ситуация.

ФИФА добави, че три технологични доставчика са изразили интерес в развиването на полу-автоматична технология за подобряване процеса на преразглеждане при положенията за засада. „Целта на тази фаза за развитие е да подобри допълнително алгоритмите на системата, на базата на събиране на данни от хиляди различни инциденти при засади“, споделиха от управляващото звено.

ФИФА каза още, че е обсъдила развитието на „светлинната“ концепция на ВАР, която цели създаването на по-достъпна технология, въведена на всички футболни нива.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички