Странно, но факт: Мач от елита на Белгия ще се преиграе заради грешка на ВАР


Странно, но факт: Мач от елита на Белгия ще се преиграе заради грешка на ВАР
Снимка: Getty Images

509 0

Футболен дисциплинарен орган постанови, че двубоят от най-високото ниво на белгийския футбол между Андерлехт и Генк ще бъде преигран изцяло, след като грешка на ВАР, която доведе до неправилно прилагане на правилата на играта.

Какво се случи на Андерлехт - Генк?

В двубоя, игран на 23 декември, и конкретно в 23-ата нападателят на Генк Йира Сор направи добавка след пропуснатата дузпа на съотборника си Брайън Хейнан, за да вкара на бившия вратар на Лестър - Каспер Шмайхел, който спаси първоначалния удар от 11 метра.

Още: Победени, без да бъдат бити - сезонът на мечтите за Перуджа

Двубой от белгийския елит ще се преиграе заради грешка на ВАР

Повторенията показаха, че Сор е в наказателното поле, когато Хейнан стреля с топката, което накара ВАР да препоръча на рефера Нейтън Вербумен голът да бъде отменен.

Повторението обаче също така показа, че двама играчи на Андерлехт също са нахлули в наказателното поле, което според правилата на играта е трябвало да доведе до повторно изпълнение на дузпата на Генк, а не решението на съдиите в мача, което бе да присъдят на Андерлехт свободен удар.

Съдийската институция на Белгия първоначално реши, че мачът няма да бъде преигран, тъй като те разглеждат инцидента като грешка на ВАР, а не като неправилно прилагане на правилата на играта. Генк обаче обжалва решението пред Дисциплинарния съвет за професионален футбол, който отмени решението на съдийската институция и постанови мачът да се преиграе изцяло.

Андерлехт победи във въпросната среща с 2:1.

Още: Легендата Андрий Шевченко стана президент на украинския футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички