Стражът на Аякс: Голям клуб не ме купи, защото феновете му не искат черен вратар


Стражът на Аякс: Голям клуб не ме купи, защото феновете му не искат черен вратар
Снимка: Getty Images/Guliver

4422 0

Вратарят на Аякс Андре Онана разкри, че през 2017 година е можел да премине в друг клуб, но това не се е случило, тъй като тамошните фенове е нямало да приемат тъмнокож футболист. Онана, който е камерунец, призна, че в почти всяко гостуване на Аякс се сблъсква с разисма.

"Расизмът съществува. Сблъсквам се с него в почти всеки мач навън, но не говоря за това. Гордея се с това, че съм черен. Ако ме смятате за маймуна, добре. Не виждам разлика между белите и черните, за мен това няма значение. Ако за вас има, това е ваш проблем. Живея и работя с хора от цял свят, с всякакъв цвят на кожата. Преди всеки мач на стадионите звучи: "Не на расизма", но расизъм има не само във футбола, той е навсякъде", заяви вратарят, цитиран от "Fox Sports".

"Расизмът беше тук много преди моето раждане и утре няма да изчезне внезапно. Един ден това ще спре. Трябва само време, не може да бъде принудено да спре. Забелязах, че на черния вратар не му е лесно да достигне високо ниво. През първата ми година в Аякс стигнахме до финал в Лига Европа. След този финал агентът ми разговаря със заинтересован клуб, но този клуб реши да не подпише с мен, тъй като черният вратар би бил проблем за техните фенове. Така че, това не е, защото не ме смятаха за недостатъчно добър вратар. Считам го за комплимент", разказа Онана. А коя звезда на холандския шампион иска Ливърпул вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички