Стоичков вдъхнови Мексико за малък реванш над Холандия


Стоичков вдъхнови Мексико за малък реванш над Холандия

1539 0

Мексико си върна частично на Холандия за скандалното отпадане на осминафиналите на Мондиал 2014 след отсъдена дузпа за акробатично падане на Ариен Робен в наказателното поле на "ацтеките". Мексиканците удариха "лалетата" на техния "Амстердам Арена" с 3:2 и задълбочиха кризата в отбора, завършил трети на световното в Бразилия. Холандците имат само една победа в последните си 5 мача, след като Гус Хидинк замени Луис ван Гаал начело на отбора.

В игра в този мач, след 3-годишно изгнание, се завърна нападателят Карлос Вела, който се отчете с два гола.

Както е известно, преди мача звездата на българския футбол Христо Стоичков, в качеството си на журналист към мексиканската телевизия "Телевиса", посети лагера на холандците, като дори жегна Робен за театралното му падане, с което изхвърли Мексико от надпреварата в Бразилия.

Карлос Вела даде аванс за "ацтеките" още в 8-ата минута, след мощен изстрел от дистанция. Холандия намери път към вратата на Очоа чак през втората част, когато точен бе Снайдер. Вела обаче възстанови аванса на Мексико в 62-ата минута, а 7 минути по-късно Хавиер Ернандес-Чичарито шокира домакините, оформяйки 3:1. Той бе изведен очи в очи срещу Тим Крул и успя да го преодолее майсторски.

В 74-ата минута Дейли Блинд намали пасива със страхотен удар от 20 метра, който се отклони в играч на Мексико, заблуди вратаря и влетя в мрежата му. В последните минути "лалетата" изтърваха няколко положения и се разминаха с равенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички