Стивън Джерард отправи сериозни критики към "пълната каша" в Шотландия


Стивън Джерард отправи сериозни критики към "пълната каша" в Шотландия
Снимка: Getty Images/Guliver

909 0

Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард разкритикува доста серизоно действията на Шотландската футболна лига, след като бе гласувано сезоните в трите дивизии под Висшата лига на страната да бъдат прекратени и временното класиране на бъде прието за крайно.

От Лигата твърдят, че това се прави с цел да могат да се изплатят бонусите, полагащи се на всички отбори при завършване на сезона, за да могат клубовете да получат финанси по време на кризата с коронавируса. Гласуването на клубовете обаче бе опорочено, след като решаващият глас а Дънди, който първоначално бе отрицателен, не бе зачетен от електрионната система на Лигата, а впоследствие тимът от Чемпиъншип промени решението си и гласува за край на сезона. По този начин Лигата получи и правомощие да обяви прекратяване на сезона и във Висшата лига, когато прецени, че той няма да може да бъде довършен заради пандемията от COVID-19.

"Отстрани действията на Лигата изглеждат като пълна каша. Искам ръководителят на Лигата да покаже малко лидерски качества. Мисля, че след всички обвинения, съмнения и въпроси, сега той трябва да позволи независимо разследване на процедурата, за да е сигурно, че всичко е честно и прозрачно", коментира Джерард, чийто отбор все още има теоретични шансове за титлата, макар и да изостава с 13 точки от лидера Селтик.

"Слушам мнението на експертите, следя медиите и навсякъде Лигата е разкъсвана от критики за поведението си през последните няколко дена. Трябва да има външно разследване и ако всичко е чисто, тогава критиките ще спрат", допълни легендата на Ливърпул. А коя е съкровената мечта на Джерард вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички