Стилиян Петров: Когато подписах със Селтик осъзнах, че съм много назад


Стилиян Петров: Когато подписах със Селтик осъзнах, че съм много назад

2032 0

Бившият български национал Стилиян Петров разказа интересна история относно преминаването му в Селтик. Той премина в тима през 1999 година и остана 7 години преди да премине в английския Астън Вила.

"Когато подписах със Селтик осъзнах, че съм много назад не само физически, не само технически, но и в други компоненти. Видях колко е важно да знаеш езика и това бе проблем за мен. Имах приятел, който държеше бургер ван, защото се виждах с хора, общувах и започвах да говоря езика.

Малки неща, които ме доближаваха до съблекалнята, което беше важно. Не съм продавал бургери, но съм изяждал 3-4 на ден. Ако видиш снимки от тогава ще видиш, че съм с повечко килограми. Бързо навлязох в атмосферата на Шотландия. Успях да се впише в съблекалнята и да общувам със съотборниците си. Те започнаха да ме приемат по различен начин и станах част от един голям клуб", сподели Петров пред bTV.

После той разказа за емоционалния момент, когато бе аплодиран от целия стадион от феновете на Астън Вила след оздравяването си. "Емоционален момент. Това бе първото ми докосване до футболния свят. Преди това година и четири месеца бях на интензивна терапия, минах по-интензивното лечение и това бе първият ми допир до футболната общественост, което беше много емоционално. Преди да направим този мач да стане, аз бях много нервен за това какво да очаквам и какво ще се получи, но това остава един емоционален момент, който ще помня за цял живот", сподели Стенли. В същото време Стилиян Петров призна, че сериозно обмисля варианта да се кандидатира за президент на БФС на предстоящия Конгрес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички