Станимир Стоилов на крачка от групите на Шампионска лига


Станимир Стоилов на крачка от групите на Шампионска лига

1519 0

Станимир Стоилов скоро може да стане първият български треньор, който води отбор в Шампионска лига за втори път. Това е възможно, след като тази вечер воденият от него Астана стигна до минимален успех с 1:0 над АПОЕЛ (Кипър) в първи двубой от плейофната фаза на най-комерсиалния клубен турнир. 

Ценният гол аванс за домакините от Казахстан падна в 14'. Тогава след отлично центриране от крилото Джолчиев с мощен удар с глава вкара единственото попадение в срещата.

През второто полувреме АПОЕЛ се вдигна на щурм да вкара гол, който можеше да помогне много на амбициите на тима да се класира напред, но гостите се отчетоха с два фрапантни пропуска. 

Кипърците отпаднаха физически в края, което позволи на Астана да контролира събитията на терена, но нов гол не падна. Въпреки това Астана има уникален шанс да влезе в групите, стига да не загуби с повече от гол в Кипър. При 1:0 за АПОЕЛ ще се играят продължения.

Станимир Стоилов вече има опит в турнирните битки, след като класира "Левски" първо на четвъртфинал за Купата на УЕФА, а след това вкара "сините" и в Шампионска лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички