Мъри: Нямаме Меси и Роналдо, важното е да останем живи след мача с АПОЕЛ


Мъри: Нямаме Меси и Роналдо, важното е да останем живи след мача с АПОЕЛ

1463 0

Станимир Стоилов е на крачка от втора приказна разходка в Шампионската лига, след като под негово ръководство Астана стигна до плейофите за влизане в груповата фаза на турнира. Ето какво сподели българският специалист преди първия мач срещу АПОЕЛ, който ще се играе днес от 19:00 ч.

- Станимир, как мислите, колко мача ще изиграе Астана в Шампионската лига този сезон?

- Всички знаем колко важен е двубоят с АПОЕЛ. Длъжни сме да направим всичко възможно, за да го спечелим, но най-важното е да действаме организирано и да вземем резултат, който ни оставя живи за реванша. Познавам отлично футбола в Кипър и класата на съперника. Те имат по-голям опит в Европа от нас, но и ние направихме сериозна крачка напред този сезон.

- Навремето, когато сте водели Анортозис в Кипър, имахте ли някакви по-специални отношения с АПОЕЛ?

- Това бе дерби №1 в Кипър. Случи се така, че първият ми мач там бе именно срещу АПОЕЛ. Феновете им са доста горещи. Трябва да сме сплотени и компактни срещу тях, защото те са отбор, който може да накаже всяка грешка. АПОЕЛ е фаворит, но фаворитите не печелят всеки път.

- Голям проблем ли ще е отсъствието на Твумаси. Може ли да се каже, че в последния шампионатен мач срещу Актобе напипахте титулярния състав?

- Срещу Актобе допуснахме доста грешки, които трябва да коригираме. Най-важни са колективните действия и концентрацията. Ние нямаме Меси или Роналдо.

- Астана има своята застраховка „Живот" срещу АПОЕЛ, защото дори да загубите, отивате в групите на Лига Европа. Означава ли това, че ще играете с по-малко напрежение, отколкото срещу ХИК в предния кръг?

- Факт е, че срещу ХИК футболистите бяха много изнервени защото основната ни задача бе да влезем в груповата фаза на евротурнирите. Но срещу АПОЕЛ ще трябва са сме още по-дисциплинирани и концентрирани, защото сега съперникът е много по-силен отбор от ХИК и Марибор.

- И в двете си домакинства в Шампионската лига този сезон Астана не успяваше да завърши мачовете си в пълен състав заради картони. Ще поговорите ли с футболистите за това?

- Да, проблемът е сериозен, признавам. Червените картони на Твумаси и преди това на Каняс бяха недопустими. Ще има глоби за подобно поведение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички