Сравниха трансфера на Роналдо в Ал Насър с този на Стоичков през 1998 г.


Сравниха трансфера на Роналдо в Ал Насър с този на Стоичков през 1998 г.
Снимка: GettyImages

5867 0

Порталът indianexpress.com сравни трансфера на мегазвездата Кристиано Роналдо в Ал Насър с този на Христо Стоичков през 1998 година в същия клуб. Индийската медия написа, че случаят с Роналдо не е първият път, в който саудитският клуб подписва с европейски звезди. И тук за пример е даден българската легенда, който в крайна сметка изигра 2 мача за клуба и вкара 1 гол.

"Ал Насър е богат клуб, сред най-богатите в Азия. Това не е първият път, когато те подписват с европейски звези. Известен е трансферът на българската легенда Христо Стоичков с договор за 2 мача, за да помогне за спечелването на Купата на носителите на купи на Азия през 1998 г.", пише indianexpress.com.

Изданието припомня и случая, в който Ал Насър определи носителя на "Златната топка" за 2006 г. - Фабио Канаваро, за свой мениджър. Престоят му там обаче не продължи дълго.

Изданието отбелязва, че трансферът на португалеца е продиктуван и от политически подбуди. Те смятат, че привличането на такъв играч ще бъде от ключово значение за ръста на саудитския футбол и от решаващо такова за кандидатурата на страната да приеме Мондиал 2030. Според португалски агент обаче след този трансфер Роналдо няма да бъде викан в националния отбор. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички