Спортният директор на Аякс напусна клуба след сексскандал


Спортният директор на Аякс напусна клуба след сексскандал
Снимка: Getty Images

1766 0

Бившата звезда на Аякс, Барселона и Арсенал - Марк Овермарс, напусна длъжността спортен директор на гранда от Амстердам, която заемаше от 2012 година насам. 48-годишният нидерландец имаше договор с клуба до 2026 година, но реши да напусне, след като се замеси в скандал.

Тези дни е станало ясно, че Овермарс е изпращал поредица от неприлични съобщения на свои колежки в продължителен период от време. Според нидерландското издание "Het Parool" една от жените е получила няколко съобщения със сексуален подтекст от него, включително снимка на неговото мъжко достойнство. 

Нидерландецът се разкая за случилото се, което може да има сериозен отзвук за бъдещето му. "Срамувам се. Миналата година бях разпитан за съобщения относно моето поведение. За съжаление, не осъзнавах, че прескачам границата, но през последните дни разбрах всичко. Изведнъж почувствах огромен натиск. Моля за извинение", заяви вече бившият директор на Аякс, цитиран от english.ajax.nl.

"Разбира се, за човек в моето положение такова поведение е неприемливо. Сега разбирам, но е твърде късно. Не виждам друг изход, освен да напусна Аякс, Това също много влияе на личното ми положение. Затова моля всички да оставят мен и семейството ми на мира", допълни Овермарс.

За него председателят на Надзорния съвет на футболния гранд Лийн Мейярд заяви, че е най-добрият спортен директор, който клубът някога е имал. Той обаче заяви, че Овермарс наистина е преминал границата на допустимото. Преди около година Овермарс беше вариант за спортен директор на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички