Стани богат с нов грешен въпрос на спортна тема? (СНИМКА)


Стани богат с нов грешен въпрос на спортна тема? (СНИМКА)
Снимка: bTV

75960 0

След като от "Стани богат" се извиниха за сгрешения въпрос за легендата Паоло Роси, нов въпрос остави съмнения у зрителите. Участникът беше попитан кой футболен отбор, участник в Шампионска лига, носи името на фирма.

Отговорите бяха Аталанта, Бешикташ, Аякс и Шериф Тираспол. Състезателят поиска жокер "обади се на приятел", като негов колега му каза, че "фирмата" е Бешикташ. Това беше и причината турските медии да отразят куриоза.

Участникът обаче не беше сигурен и използва втория си жокер "50:50". При даден отговор "Аякс" състезателят приключи участието си, тъй като за правилен беше посочен Шериф. Молдовският холдинг се занимава с хранителни стоки и производство на дрехи.

Фирма ли е Аякс? 

Следва да се отбележи обаче, че името "Аякс" също е използвано от компания. Марката "Аякс" предлага препарати за почистване. В такъв случай се оказва, че тук няма само един верен отговор.

Също така може да отбележим, че всъщност съществуват и други фирми с името Аякс, някои от които дори български, се показва от справка в Търговския регистър.  

Трябва обаче да кажем, че клубът "Аякс" е създаден много преди препаратите с име "Аякс". Освен това компанията, която притежава марката, е "Колгейт". 

Как точно е зададен въпросът? 

Краят на въпроса "носи името на фирма" до голяма степен подсказва, че се търси отбор, който е кръстен на фирма. "Шериф" е точно такъв, защото собственик (и създател) на отбора е компанията "Шериф", която е създадена през 1993 година. Едноименният клуб е създаден през 1997 година. 

Извод? 

Първоначалната реакция до голяма степен е възможно да обърка човек. Факт е, че има куп фирми, носещи името Аякс, но спрямо въпроса от страна на "Стани Богат" можем да заключим с категоричност, че единственият верен отговор е именно "Шериф". 

Припомняме, че преди няколко седмици от предаването допуснаха истинска грешка, свързана с една от най-големите заблуди в историята на италианския футбол (подробности тук)

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-актуалните спортни новини днес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички