Уникална история за Стоичков: Всички скатаваха и накрая той докосна "Златната топка" (ВИДЕО)


Уникална история за Стоичков: Всички скатаваха и накрая той докосна "Златната топка" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

4457 0

Поредно доказателство за трудолюбието и голямото желание на Христо Стоичков по пътя към личния му успех бе споделено пред родната футболна общественост.

Бившият офанзивен футболист на Локомотив София - Антонио Цанков, сподели пред юноши на Локомотив Пловдив лична история от баща му, който е бил близък с Камата, за това как още като юноша се е борил за успеха с огромна амбиция, спрямо останалите си съотборници.

Историята за Стоичков

"Реална история! Баща ми е бил най-добър приятел със Стоичков. Играли са заедно при юношите дълги години. Още от 5-6-годишен ми я е разказвал постоянно, все едно ми е подсказвал как Стоичков е постигнал всичко това!

Треньорът им ги е карал да ходят да тичат до едно дърво. Казвал е: "Отивате до дървото, някаква ябълка, пипате дървото и се връщате обратно".

Баща ми ми казваше: "Единственият човек от целия отбор, който ходеше до дървото, пипаше го и се връщаше - беше Стоичков! Всички други скатаваха".

Стояли са някъде по пътя, чакат го да се върне и се прибират всички заедно. Стоичков е докоснал дървото. Дали е случайно това, което е постигнал? Докоснал е "Златната топка"! Дори, когато е играл в заводските отбори, той не е спирал да вярва, че ще спечели "Златната топка".

Виждате - на Динко Дерменджиев сега са му сложили лика на Ботев на стадиона. Защо да не е някой от вас на този стадион?", бе категоричен Цанков пред юношите на Локомотив Пловдив.

Вижте какви опашки предизвика Христо Стоичков в Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички