След края на ерата Меси срещу Роналдо: Кои са най-ценните във футбола?


След края на ерата Меси срещу Роналдо: Кои са най-ценните във футбола?
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2712 0

Колкото и да не се иска на феновете, славните дни за Лионел Меси и Кристиано Роналдо постепенно отминават. Съперничество, което приковаваше погледите години наред ще отстъпи мястото на новите големи футболни звезди.

Да бъдеш на самия връх - на върха на елита - означава, че са включени и огромни суми пари. Клубовете претърпяха сериозен удар поради няколко причини през последните сезони - една, от които е Covid-19. И именно заради това продължават да търсят по-умни сделки през трансферните прозорци.

И все пак част от играчите, които привличат най-много внимание изкарват огромни суми за заплати, както и се искат умопомрачителни трансферни суми. Манчестър Сити по някакъв начин плати "само" 60 милиона евро за Ерлинг Холанд миналото лято, когато той се присъедини от клуба от  Борусия Дортмунд. Сега Холанд струва 170 милиона евро според Transfermarkt.

Мбапе продължава да е номер 1

Преди Холанд като номер едно в света като най-ценен играч е нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе. Французинът в момента е оценен на 180 милиона евро. С 20 милиона евро по-малко от обявените 200 милиона евро, които Реал Мадрид предложи на френския тим за победителя на Световното първенство през 2018 г.

Може би е честно да се каже, че Холанд и Мбапе често се спрягат за новите Меси и Роналдо: те са двамата най-ценни играчи в света в момента. На трето място е нападателят на Реал Мадрид Винисиус, чиято оценка на Transfermarkt в момента е 120 милиона евро.

Карло Анчелоти каза наскоро, че вярва, че Винисиус е най-добрият играч в света. Цената му е далеч под първите две, но все още е доста над границата от 100 милиона евро.

Акциите на Сака се покачват значително

Трима изключително талантливи футболисти се нареждат точно след челната тройка. Джуд Белингам, Букайо Сака и Фил Фодън са оценени на 110 милиона евро. Формата на Сака за Арсенал - помагайки им да ги насочат към върха на Висшата лига - доведе до покачване на трансферната му сума.

Белингам изглежда готов да се отдалечи от Дортмунд и представянето му за клуба и националния отбор заслужено го нареди сред най-ценните. Фодън има спадове и върхове в Манчестър Сити, но без съмнение е превъзходен футболист. Съвсем наскоро Хосеп Гуардиола говори за добрата форма на Фодън и какво се очаква от него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички