След гол №1: Меси е близо до това да е голмайсторът на Интер Маями в историята - бивш играч на Реал е лидер


След гол №1: Меси е близо до това да е голмайсторът на Интер Маями в историята - бивш играч на Реал е лидер
Снимка: Getty Images

4036 0

Седемкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси е голмайсторът и на Аржентина, и на Барселона за всички времена. Той не съумя да блести с попадения в ПСЖ, но откри головата си сметка за новия си клуб Интер Маями още в своя дебют.

Само преди дни аржентинецът вкара победен гол в последните секунди от мача срещу Круз Азул. Попадението бе и много красиво, след като дойде от пряк свободен удар, при който техническите умения на Меси блеснаха.

Предвид това, че клубът е основан в началото на 2018 година, едва ли е изненада за някого, че всъщност Меси не е никак далеч от това да се превърне в голмайстора за всички времена и за американския си клуб.

Към момента тази позиция е заета от добър познайник на Лионел. Става въпрос за бившия нападател на Реал Мадрид Гонсало Игуаин. Той игра в клуба в периода 2020-2022 година, като съумя да реализира общо 29 попадения - от които 8 бяха от дузпи.

Игуаин успя да го стори в 68 мача, което прави средно по 0,43 гола на двубой. Зад него е Леонардо Кампана, който първо бе под наем в американския клуб, а от тази година е и собственост на Интер Маями.

23-годишният нападател от Еквадор е с почти двойно по-малко попадения от Игуаин - 15. Той е съумял да ги реализира в 42 срещи, което прави средно по 0,36 гола на мач. Няма друг голмайстор, който да е с двуцифрен актив попадения за Интер Маями освен двамата споменати.

Ако Лео Меси обаче продължи в същия дух, съвсем скоро ще се превърне в третия такъв, а след това и спокойно ще атакува скромния голов актив на Игуаин, за да остане още по-осезаемо в историята на Интер Маями. Междувременно дебютът на Меси за Интер Маями стана най-гледаният футболен мач в САЩ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички