Скандалът расте: Аржентина поиска запис от разговора на рефера и видео асистента в мача с Бразилия


Скандалът расте: Аржентина поиска запис от разговора на рефера и видео асистента в мача с Бразилия
Снимка: Getty Images/Guliver

7837 0

Футболната асоциация на Аржентина е поискала от Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) аудиозаписи от разговора на главния рефер във полуфинала на Копа Америка срещу Бразилия - Роди Самбрано, с видео асистента. Това съобщи "Globo Esporte".

Както е известно, от Аржентина бяха недоволни от съдийството на еквадореца, който, според тях, не е свирил две дузпи за техния тим. В този мач "гаучосите" загубиха с 0:2 и отпаднаха от надпреварата на крачка от финала.

Съобщава се, че от КОНМЕБОЛ са обявили, че Самбрано е имал проблем с комуникацията със своя видео асистент Леодан Гонсалес (Уругвай) преди мача, но след първия съдийски сигнал проблемът е бил решен. Голямата бразилска медия пише, че проблемите в комуникацията са били следствие от действия на службите за сигурност на президента на Бразилия Жаир Болсонаро, който е бил на стадиона.

Известният италиански журналист Танкреди Палмър пък разкри, че е научил, че видео асистентът Гонсалес е посъветвал Самбрано да се обърне към ВАР и да преразгледа ситуациите именно в тези моменти, за които от Аржентина смятат, че е трябвало да се свири дузпа в тяхна полза.

Според информациите, след мача Гонсалес е заявил на наблюдателя, че и в двата случая е казал на Самбрано, че трябва да свири дузпа, но еквадорецът е отказал да гледа видео повторения. Вижте мнението на капитана на "албиселесте" Лионел Меси за мача в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички