Деветте кръга на Ада за Лионел Меси с националния отбор


Деветте кръга на Ада за Лионел Меси с националния отбор
Снимка: Getty Images/Gulliver

3319 0

Голямата звезда на Барселона и на аржентинския футбол Лионел Меси най-сетне се опита да покаже малко от своята игра и на Копа Америка в двубоя срещу Бразилия на полуфинала. Показаното от него обаче отново не бе достатъчно, за да вдъхнови своите съотборници и да ги поведе към победата.

Аржентина загуби от Бразилия и за пореден път се прости с мечтите си за трофей. Последният им такъв от Копа Америка остава от 1993 година, а за 5-кратният носител на "Златната топка" това бе просто поредната капка разочарование с националния тим. Той е вкусил поражението на 4 финала, като три от тях бяха между 2014 и 2016 година. Тазгодишният провал на Копа Америка е деветият турнир, в който Меси остава с празни ръце.

В първия си международен турнир през 2006 година "гаучосите" отпадат на Мондиала от Германия след дузпи още на четвъртфинал. Година по-късно се оказва доста силна за Лионел Меси на Копа Америка и успява да помогне на отбора да стигне до финал. Там обаче са победени от Бразилия с убедителното 3:0, а за аржентинците остават сребърните медали.

През 2010 година на Световното първенство Аржентина е водена от Диего Марадона, който не успява особено с ролята си като треньор. За втори пореден турнир отборът отпада на 1/4-финалите и отново Германия сразява "гаучосите". Поредният провал е година по-късно отново на Копа Америка, когато отборът губи от Уругвай след дузпи на четвъртфинала. В следващите три турнира от 2014г. до 2016г. Меси заедно със своя тим губи три финала. Първо идва поражението от "любимата им Германия" на финала на Мондиал 2014. Тогава аржентинците изиграха много силен турнир, но и липсата на късмет във финалния двубой ги лиши от световната купа.

През 2015г. и 2016г. губят финалите на Копа Америка и два пъти от Чили, като вторият път Меси изпуска решаваща дузпа. На миналогодишното Световно в Русия Аржентина изигра много слаби мачове, а Меси бе бледа сянка на себе си. Логичното се случи и отпаднаха още на 1/8-финалите. Така, последната загуба от Бразилия е деветият неуспешен опит за Меси да грабне трофей. Цялостното му представяне в турнира обаче показа, че ще е много трудно да се добере до мечтания златен медал. Единственото му попадение бе от дузпа срещу отбора Парагвай, като дори не се отличи и с асистенция. Поражението му даде повод на критиците отново да отбележат, че въпреки невероятния си талант му липсва способността да вдъхновява отбора си. По начина, по който го правеше друг номер 10 - великият Диего Марадона.

По-лошата новина за Меси е, че времето му за трофей е доста ограничено, като вземем предвид факта, че вече е на 32 години. Най-лесният шанс се очертава догодина на Копа Америка, когато Аржентина дори ще е съдомакин с Колумбия и в част то двубоите си ще играе пред своите фенове. Друг възможен вариант е и Световното през 2022 година в Катар, като Меси вече заяви, че се надява, че ще може да помогне тогава на своя отбор и да сбъдне мечтата си...

А от какво се оплака звездата на Аржентина след отпадането - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички