Скандал във Франция: Ноел льо Грае показа неуважение към Зинедин Зидан, Килиан Мбапе реагира светкавично


Скандал във Франция: Ноел льо Грае показа неуважение към Зинедин Зидан, Килиан Мбапе реагира светкавично
Снимка: Getty Images

10726 0

Президентът на Френската футболна федерация - Ноел льо Грае, предизвика скандал в страната, след като даде интервю пред "RMC", в което не се изказа особено ласкаво за местната легенда Зинедин Зидан.

81-годишният Льо Грае говори главно за представянето на Франция на Мондиал 2022, но в един момент бе запитан дали е имало възможност Зизу да застане начело на "петлите" и да замени на поста Дидие Дешан, а този въпрос определено не му хареса...

"Гледайте напред! Не мога да разбера какво имате предвид... Знаех, че Зидан винаги е бил наблизо, това не е новина. Той има много фенове, някои от тях се надяваха Дидие Дешан да си тръгне, но кой може да го вини за загубения финал от Аржентина? Дали Зидан ще поеме Бразилия? Не знам, няма да ме изненада. Той прави каквото си иска и това не е моя работа. Никога не съм го срещал, никога не сме обсъждали възможността да се разделим с Дидие", категоричен бе президентът на френското "БФС", който след това допълни:

"Някои журналисти обичат да си измислят истории, когато няма какво да пишат. Те предпочитат да напишат нещо лошо, а не нещо хубаво. Никога не съм обръщал внимание на тези слухове. Зидан в националния отбор на Бразилия? Да прави каквото иска, да ходи където иска, може да поеме някой клуб или национален отбор. Дали Зидан ме е търсил? Със сигурност не! Дори не бих му вдигнал телефона...".

Малко по-късно звездата на "петлите" Килиан Мбапе написа едно кратко изречение в социалните мрежи, а с думите си показа, че изобщо не е съгласен с мнението на Ноел льо Грае: "Зидан е Франция, недопустимо е подобно неуважение към такава легенда!".

Спортната министърка на Франция - Амели Удеа-Кастера, също не остана безучастна: "Отново надменни изказвания, този път с допълнителен бонус - срамна липса на уважение, която обижда всички ни. И то към легенда на футбола и спорта! Един "президент" на първата федерация във Франция не бива да говори така - моля за извинение за тези думи от името на Зинедин Зидан".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Дидие Дешан си призна: Във финала пуснах петима играчи, които не бяха на висота за такъв мач

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички