Скалони: Не съм виждал някой да влияе на съотборниците си по начина, по който го прави Меси


Скалони: Не съм виждал някой да влияе на съотборниците си по начина, по който го прави Меси
Снимка: Getty Images

1402 0

Макар и да измина месец, реакциите от Аржентина не стихват след триумфа на Световното първенство през 2022 г. в Катар. Треньорът на "гаучосите" Лионел Скалони обсъди отново влиянието на звездата на тима - Лионел Меси. И как най-добрият голмайстор на Аржентина е повлиял на на своите съотборници.

"Той е лидер на терена, може да видите това, но и когато говори, казва правилните думи. Никога преди не бях виждал какво успява да предаде на съотборниците си, не само като играч. Трудно е, мога да опитам да обясня, но човек трябва да присъства, за да разбере.  Как го слушат съотборниците му, начинът, по който го гледат, с възхищение... много е трудно за обяснение.

След това Скалони подчерта важността на Копа Америка през 2021 г. в Бразилия, където Меси спечели първата си голяма титла на международната сцена. "Той много се наслаждаваше на Копа Америка в Бразилия и преди всичко се чувстваше комфортно да играе със съотборниците си", добави селекционерът.

И накрая, Скалони също подчерта значението на това как Меси непрекъснато се преоткрива като футболист, нещо, което е ключово за дълголетието му. "Той знае как да се управлява, защото остарява и познава себе си. Има моменти, когато му казвам:"Лео, придържай се към линията, за да привлечеш противник" и той идва, но не в точната зона, която му казвам, а в зона, за да постави двама опоненти под съмнение". А защо Меси не се завърна в Барселона - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички