Швеция свали от върха Словакия, поредна дузпа на Евро 2020 (СНИМКИ)


Швеция свали от върха Словакия, поредна дузпа на Евро 2020 (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

3588 0

Швеция победи Словакия с 1:0 и по този начин излезе начело в Група "Е" на Европейското първенство по футбол! Двубоят не бе много зрелищен, но "жълто-сините" имаха по-чистите положения в срещата и заслужено се поздравиха с трите точки, сваляйки от върха словаците. 

Единственото попадение в срещата бе дело на Емил Форсберг, който се разписа от дузпа в 77-ата минута за нарушение на вратаря Мартин Дубравка срещу Робин Куайсон. Интересно е да се отбележи, че четвърти съдия на този двубой бе Георги Кабаков!

Преди мача Испания - Полша класирането в групата е следното:

Швеция - 4т. 

Словакия - 3т.

Испания - 1т.

Полша - 0т.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият точен удар в срещата бе още в 3-ата минута, но Мартин Дубравка улови без проблем, въпреки лекия рикошет в крака на защитник. Малко след това Куцка се извиси и с глава засече центриране от корнер, но топката премина над вратата на Швеция.

В следващите 15 минути от мача темпото на игра поутихна. В 23-ата минута Олсон извърши нарушение в центъра на терена, с което спря обещаваща атака на Словакия и заслужено бе декориран в жълто. 

След 30 минути игра статистиката показваше, че притежанието на топката е било напълно равно - 50:50 процента. Головите положения бяха 3:1 в полза на Швеция. Скуката на терена продължи до края на полувремето, а изглежда и феновете на двата отбора не бяха развълнувани от случващото се на игрището - камерите показваха как те се смеят, забавляват и снимат помежду си.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Както и първата част, така и втората започна с по-високо темпо. Александър Исак овладя подаване на границата на наказателното поле и почти без забавяне стреля, но Шкриниар се хвърли на шпагат и успя да блокира удара му. В 50-ата минута Ондрей Дуда опита късмета си, но неговият изстрел мина над вратата на Олсен.

В 58-ата минута Олсен с вещина изби удар с глава на Куцка, но повторенията показаха, че при центрирането е имало засада, така че евентуалният гол нямаше да бъде признат! В ответната атака пред вратата на Словакия се стигна до почти 100% идентична ситуация и въпреки че този път засада нямаше, Мартин Дубравка с една ръка направи чудесно спасяване! При последвалия корнер Исак свали с глава към Даниелсон, но той от три метра прати топката над вратата.

За ужас на телевизионните коментатори в 64-ата минута в игра се появиха Клаесон и Куайсон на мястото на Олсон и Берг. Словакия също извърши смяна - Хараслин замени Пекарик. Три минути по-късно Александър Исак отново спечели възушно единоборство и нанесе удар с глава към вратата на Дубравка, но топката пак премина над напречната греда.

В 71-ата минута най-дейният играч от началото на мача Исак направи чудесен рейд от центъра на терена, финтира един, двама, трима играчи на Словакия и стреля по диагонал от границата на наказателното поле, но Дубравка изби с една ръка в корнер.

В 75-ата минута главният съдия посочи бялата точка за нарушение на Дубравка срещу Куайсон. Исак пусна извеждащ пас към влезлия на смяна играч, вратарят излезе да пресече топката, но бе изпреварен и повали Куайсон. Зад топката застана Форсберг и не сгреши - 1:0 за Швеция!

В 82-ата минута Александър Исак можеше да сложи край на интригата в мача, но се засуети и не нанесе удар в правилния момент. За заключителната част от двубоя в игра за Словакия се появиха Дюриш и Ханцко на мястото на Хрошовски и Хубочан - нападател и защитник вместо защитник и халф. 

До края на срещата не се случи нищо по-интересно. Статистиката показваше следното: 44:56 процента притежание на топката за Словакия, но головите ситуации бяха 13:6 в полза на Швеция, а словаците така и не успяха да нанесат точен удар в хода на мача!

Стартови състави:

Швеция (4-4-2): Олсен, Лустиг, Линдельоф, Даниелсон, Аугустинсон, Ларсон, Олсон, Екдал, Форсберг, Берг, Исак

Словакия (4-2-3-1): Дубравка, Хубочан, Шкриниар, Сатка, Пекарик, Хрошовски, Куцка, Мак, Хамшик, Косцелник, Дуда

ПРЕДИ МАЧА

ПЪЛНО ПРЕВЮ НА СРЕЩАТА 

Швеция стартира с нулево равенство участието си на Евро 2020. Тимът записа 0:0 срещу Испания и сега има нужда от победа, за да успее да изпревари в класирането отбора на Словакия, който вече има 3 точки в Група "Е" след победата над Полша с 2:1.

В последните 20 години двата отбора са се срещали 5 пъти, а словаците никога не са побеждавали скандинавците:

2000 - Словакия 0:0 Швеция

2001 - Швеция 2:0 Словакия

2013 - Словакия 0:0 Швеция

2017 - Швеция 6:0 Словакия

2018 - Швеция 1:1 Словакия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички