Евро 2020: Швеция срещу Словакия - мачът, в който няма изявен фаворит


Евро 2020: Швеция срещу Словакия - мачът, в който няма изявен фаворит
Снимка: Getty Images/ колаж: SportLive

1668 0

В осмия ден от старта на Европейското първенство по футбол един срещу ще се изправят отборите на Швеция и Словакия. Другият мач от Група "Е" на шампионата на Стария континент е между отборите на Испания и Полша, но той ще се играе в утрешния ден (събота, 19 юни)!

И шведите, и словаците, тръгнаха добре в първия кръг от груповата фаза - скандинавците записаха нулево равенство с "Ла Фурия роха", а Словакия изненада всички и победи Полша на Роберт Левандовски с 2:1!

КОГА Е МАЧЪТ?

Швеция и Словакия излизат един срещу друг на стадион "Газпром Арена" в Санкт Петербург, Русия от 16:00ч. българско време. Главен съдия на този двубой ще бъде немецът Даниел Зиберт!

*Кликнете върху долната снимка, за да научите повече за стадиона, на който ще се изиграе този двубой, както и за всички останали съоръжения на ЕВРО 2020.

НОВИНИ ПРЕДИ СРЕЩАТА

Халфът на Болоня Матиас Сванберг със сигурност ще пропусне срещата за Швеция, тъй като е бил в контакт със заразен с коронавирус и в момента е поставен в изолация. 

Полузащитникът на Краснодар Кристофър Олсон, който игра 80 минути срещу Испания, има леки проблеми и до последно ще бъде под въпрос за този мач!

Добрата новина за Швеция е, че в състава ще се завърне Деян Кулушевски (Ювентус), който вече е напълно възстановен от COVID-19.

В състава на Словакия единственият отсъстващ ще бъде нападателят на чешкия Яблонец - Иван Щранц. Той получи контузия в началото на контролния мач срещу Австрия (6 юни) и на този етап отпада от сметките на треньора Щефан Таркович.

Във вчерашния ден стана ясно, че двама души от Словакия са дали положителни проби за наличието на КОВИД-19. Подробности четете тук!

СИТУАЦИЯТА В ГРУПАТА

В Група "Е" предстои изиграването на втория кръг - Швеция - Словакия и Испания - Полша. За момента лидер е Словакия с 3 точки и голова разлика 2:1, Швеция и Испания разделят 2-то и 3-то място с еднакви показатели след нулевото равенство между тях, а Полша е на последното 4-то място с 0 точки и голова разлика 1:2.

Определено късметът е на страната на Швеция и Словакия, тъй като по програма двубоят между тях е преди този между Испания и Полша, а по този начин един от двата отбора, ако срещата не завърши наравно, ще успее да направи сериозна крачка към 1/8-финалите на ЕВРО 2020.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Швеция (4-4-2):

Олсен, Лустиг, Линдельоф, Даниелсон, Аугустинсон, Кулушевски, Олсон, Eкдал, Форсберг, Исак, Белг

Словакия (4-2-3-1):

Дубравка, Пекарик, Сатка, Шкриниар, Хубочан, Куцка, Хромада, Хараслин, Хамшик, Мак, Дуда

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

- В последните 21 години Швеция и Словакия са се срещали 5 пъти!

- Словакия не е спечелила нито една от тези пет срещи!

- През 2017 година Швеция разгромява Словакия с 6:0 в приятелска среща (3 от головете падат в последните 12 минути на мача)!

- И двата отбора не са допускали загуби през 2021 година!

- В последните си 6 двубоя шведите са записали 5 победи и 1 равенство (срещу Испания).

- В последните си 6 срещи словаците са завършили четири пъти наравно (1:1 с България на 1 юни) и са записали две победи!

ПРОГНОЗА ЗА МАЧА

Двата отбора едва ли ще се хвърлят в неспирни атаки от първата минута. По-вероятно е да изчакат малко, за да се напаснат един към друг, без да поемат големи рискове. Вторият мач в групите винаги е от много голямо значение, така че се очаква по-внимателен подход към тази среща от страна на двамата старши треньори.

Определено тази среща може да отиде и в двете посоки и предварителен фаворит за спечелването ѝ може да съществува само на хартия. При положение, че не падне ранен гол в мача, прогнозата за краен изход от тази среща е РАВЕНСТВО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички