"Ще свърши зле за теб": Тибо Куртоа призна, че треньорът на Белгия го е заплашвал


"Ще свърши зле за теб": Тибо Куртоа призна, че треньорът на Белгия го е заплашвал
Снимка: Getty Images

1375 0

Вратарят на Реал Мадрид - Тибо Куртоа, обясни причината за своя конфликт със селекционера на Белгия - Доменико Тедеско. През юни футболистът напусна самоволно лагера на "червените дяволи", а медиите написаха, че причина за това е недоволството му от факта, че за мача с Австрия от квалификациите за Евро 2024 треньорът е дал капитанската лента на Ромелу Лукаку.

"Не трябваше да напускам веднага, защото това предизвика вълнения в отбора и нарани феновете. Бих искал искрено да се извиня на феновете и отбора за това", започна Куртоа, цитиран от "Sporza".

"Беше грешно решение незабавно да напусна тренировъчния лагер през юни. Можех да остана до мача с Естония, но разочаровах отбора, разбирам го. Искам да поясня, че въпросът не беше за капитанството. Защото ако беше така, щях да си стегна багажа още по време на тренировъчния лагер през март.

Не това беше проблемът, а липсата на признание. Нещо се пречупи в мен. Изведнъж треньорът каза: "Ако напуснеш тренировъчния лагер, ще отида в пресата и ще публикувам всичките ни разговори, ще свърши зле за теб". Никога преди не съм срещал треньор като този, който заплашваше, че ще отиде при пресата.

Осъзнавам, че съм грешал, но бихте очаквали мениджърът да се опита да задържи един от най-добрите си играчи, вместо да заплашва, че ще отиде в пресата. Винаги ми е било приятно да играя за националния отбор и той все още ми липсва. Така че вратата определено не е затворена за мен", обясни белгийският страж. А според последна информация Куртоа няма да участва и на Евро 2024. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички