Ужас за Белгия: Една от най-големите ѝ звезди заявила, че пропуска ЕВРО 2024?


Ужас за Белгия: Една от най-големите ѝ звезди заявила, че пропуска ЕВРО 2024?
Снимка: Getty Images

1133 0

Националният отбор на Белгия ще трябва да се справя с много сериозен проблем преди и по време на Европейското първенство в Германия догодина. Един от основните футболисти на тима по всичко личи ще пропусне надпреварата.

Кой е аут?

Звездата на Реал Мадрид - Тибо Куртоа, е уведомил своя клуб, че няма да пътува със своите сънародници за Евро 2024 г. Той е пожелал да остане в испанската столица и да се възстанови напълно от травмата, която лекува, информира "RadioMarca". Не само в това обаче се състои причината за евентуалното му отсъствие.

Какво друго?

По-рано през юни 31-годишният страж влезе в публично пререкание с националния селекционер на Белгия Доменико Тедеско. Причината - решението му да отнеме капитанската лента на вратаря, за да я връчи на Ромелу Лукаку при евроквалификацията срещу Австрия.

Според наставника, неговият възпитаник е бил огорчен от избора му и решил да напусне отбора. По-късно обаче бившият играч на Челси му отвърна в социалните мрежи, разкривайки за разговор от съблекалнята.

Какво предстои за Белгия?

Предвид евентуалното отсъствие на Куртоа, на негово място се очаква да застане стражът на Волфсбург Коен Кастеелс. В последно време именно той застава под рамката на вратата поради травмата на съотборника си.

Междувременно Куртоа получи сериозно признание от легенда на Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички