"Ще бъде грандиозно" - босът на УЕФА говори за формата на Шампионска лига от сезон 2024/25


"Ще бъде грандиозно" - босът на УЕФА говори за формата на Шампионска лига от сезон 2024/25
Снимка: Getty Images

1488 0

Президентът на Европейската футболна централа (УЕФА) Александър Чеферин даде интервю пред "Gazzetta dello Sport", в което говори за новия формат на турнира Шампионска лига, който трябва да влезе в сила от сезон 2024/25 и отговори на критиките на Хосеп Гуардиола и Юрген Клоп:

"В бъдеще големите клубове ще играят по-често един срещу друг, а малките ще имат повече шансове да се класират и битката в групата ще е до края. Ще бъде грандиозно! Всеки иска повече мачове в турнирите, но никой не иска да отстъпва", започна Чеферин и разкри: "Клубовете искаха по 10 мача в груповата фаза на Шампионска лига, но ще играят по 8, това е правилният брой".

"Лесно е винаги да атакуваш ФИФА и УЕФА, но нещата са прости. Ако играеш по-малко, ще получаваш по-малко пари. Ако някой трябва да се оплаква, не са те, а работниците във фабриките, които получават по 1000 евро на месец", каза той по адрес на треньорите на Манчестър Сити и Ливърпул, които наскоро бяха изказали възмущението си от броя на мачовете, които футболистите им трябва да играят.

54-годишният бос на УЕФА бе запитан и за отношенията си с хората, които издигнаха идеята за създаването на Европейска Суперлига: "Не съм говорил с Андреа Аниели, но се видях с Флорентино Перес. УЕФА не е моя собственост. Седяхме близо един до друг на финала на Шампионска лига в Париж. Поздравих го, но това беше всичко".

"УЕФА не е монопол. Клубовете могат сами да решат дали да бъдат част или не, дали ще играят в нашите турнири или ще си организират техни собствени. Но, ако направят това, не могат да играят в нашите турнири. Не е ли логично? Проектът за Суперлигата е мъртъв, защото никой не иска да е част от него. Виждам само трима човека, които са ядосани на всички останали и съдят всички, но с тази историята е свършено", отсече Александър Чеферин.

Вижте още: Спортният директор на Байерн Мюнхен направи категорично изявление за Кристиано Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички