Димитър Бербатов: ФИФА и УЕФА трябва да организират Конгреса на БФС


Димитър Бербатов: ФИФА и УЕФА трябва да организират Конгреса на БФС
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

1534 0

Българската футболна легенда Димитър Бербатов е категоричен, че уставът на БФС трябва да бъде тотално променен, а новият Конгрес да бъде организиран от ФИФА и УЕФА, за да бъде всичко около него изрядно.

"Всички знаят каква е ситуацията. Софийски градски съд каза, че Конгресът е невалиден. Това, което ние казвахме и показвахме, съдът показа, че е вярно. Най-важното е отмяната на това, че президент е Борислав Михайлов. Ако ти не си си свършил работата, това важи и за екипа ми, значи не заслужаваш да си там. Много е просто – документите се пускат и участваш на Конгреса. Не си ли го направил – носиш си вината, независимо дали подкрепяш мен, или някой друг. В такива конгреси има такива заложени мини. Това е част от мръсната игра, която се случва. Заставам твърдо зад думите си. Трябва да се работи правилно, по закон и по устав", започна кандидатът за президент на футболната ни Централа.

На въпрос дали вижда пропуски в устава на БФС, Бербатов заяви:

"Той е много разводнен. Показателно е, че в момента се случват тези неща. Трябва този устав тотално да се промени, юристи трябва да седнат и да го пренапишат. По устав президентът и Изпълкомът трябва да организират Конгреса. Знаем, че е възможно да се вкарат подобни мини. Затова сезирахме ФИФА и УЕФА, за да дойдат и направят Конгреса, за да бъде всичко прозрачно. Това се е случвало в Гърция. Стигна се дотам, че имаше временно ръководство на тяхната футболната Централа и то организира следващия Конгрес.

"Снимката говори повече от всичко друго. Ние зададохме много въпроси, все още чакаме някой да отговори. Призоваваме ръководното тяло на БФС да даде някакви отговори. Писали сме на ФИФА и УЕФА, на Инфантино и Чеферин. Писахме и днес за решението на съда. Конгресът не беше мой, той беше организиран от клубовете. Нищо незаконно не се Събраха, организираха се и избраха мен за президент на БФС. Аз и тогава им казах, че искам обединителен Конгрес. Всички клубове, които имат право на глас, да се съберат и да си изберат законен президент. Нямам никакви притеснения. Аз следвам екипа ми, ориентирам се по тях и накрая взимам решения".

"Всеки клуб си има право на избор. Аз съм представил моята програма. Тук става въпрос за всички клубове, а не за "сини" и "червени", Ботев, или Локо. Аз съм над клубните пристрастия, трябва да съм президент на всички отбори. Но тук сме по-темпераментни. Като си играл за един клуб и у нас автоматично те правят само техен. Не съм пристрастен към нито един клуб, може би ми е помогнало това, че рано съм отишъл в чужбина", заяви бившата звезда на Манчестър Юнайтед.

"Идеята е Изпълкомът да стане от 9 човека и да е по волята на самите клубове. Те сами могат да предлагат членовете. Искам покрай мен да са най-достойните хора. Ако клубовете решат, че тези хора не са достойни или някой направи така, че да покаже нещо такова, той няма да бъде там. Трябва да се знае, че футболът е бизнес и там трябва да са хора, които са наясно с тези неща, но да имат като моя морален компас. Достатъчно се делихме досега, това е пагубно", добави Бербатов.

Вижте как коментира последните събития Венци Стефанов!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички