Шотландец саморъчно нокаутира Испания по пътя към Евро 2024 (ВИДЕО)


Шотландец саморъчно нокаутира Испания по пътя към Евро 2024 (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7971 0

Шотландия постигна една от големите изненади в първия цикъл от квалификациите за Евро 2024, след като във втория кръг се наложи с 2:0 над Испания. 

В големия герой за домакините насред Глазгоу пред близо 50 000 зрители се превърна една от резервите на Манчестър Юнайтед - Скот МакТоминей, който реализира и двете попадения в срещата, съответно в 7-мата и 51-вата минута на срещата и продължава да е сред водещите голмайстори в турнира, след като в миналата среща на "гайдарите" вкара 2 гола на Кипър в рамките на 24 минути, след като се появи от скамейката през втората част.

Ето го първия гол на Скот МакТоминей срещу Испания в мача!

По този начин Шотландия излиза безспорно на първа позиция в група "А" след изиграването на първите си две срещи, тъй като събра 6 точки, докато "Ла Фурия Роха" разполага с 3 точки след класическия успех над Норвегия в първия мач.

Гостите владееха осезаемо топката със своите 68% процента и имаха с едно голово положение повече, но те на практика не стигаха до опасни ситуации, а играта им бе повече от безлична. 

По този начин Шотландия започна квалификации с две поредни победи за първи път от европейските през 2006 г., когато "гайдарите" на по-късен етап се класираха и за надпреварата.

Вижте всичко най-интересно от квалификациите за ЕВРО 2024 със SportLive.bg!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички