Правилата в МЛС забраняват на Лионел Меси да участва в Мача на звездите


Правилата в МЛС забраняват на Лионел Меси да участва в Мача на звездите
Снимка: GettyImages

2499 0

Феновете в Съединените щати и по света, които се надяваха да видят Лионел Меси да играе в Мача на звездите в МЛС, ще останат разочаровани. А това е така, тъй като правилата правят аржентинеца недопустим за участие.

Съгласно правилата на МЛС, процесът на подбор за Мача на звездите включва комбинация от гласове на фенове, играчи и медии, което води до присъждане на 12 места.

Освен това треньорът на Ди Си Юнайтед Уейн Рууни, който е техническият директор на мача на звездите, номинира още 12 играчи, докато комисарят на МЛС Дон Гарбър има две допълнителни селекции, които да разгледа.

Има само един шанс пред Меси да участва в двубоя

Въпреки че понастоящем разпоредбите не позволяват на Меси да участва в Мача на звездите на MLS  има възможност комисар Гарбър да се опита да му даде "директен пропуск", като се има предвид очакването около неговия трансфер в Интер Маями.

Това потенциално действие ще се счита за нечестно спрямо другите играчи. Играчите, които не са се класирали за първоначалното гласуване, все още могат да бъдат избрани от Рууни или от комисар Гарбър, който има последната дума.

Следователно решението кога Меси ще облече фланелката на Интер Маями ще бъде по преценка и на двамата. Очаква се Меси да се присъедини към отбора в Маями на 9 юли. Звездният отбор, водени от Уейн Рууни, ще се изправят срещу Арсенал от Висшата лига на 19 юли.

Без да покрива критериите

Що се отнася до процеса на гласуване, критериите гласят, че играчите трябва да са участвали в поне 50 процента от мачовете на техния клуб през този сезон към момента на публикуване на бюлетината на 18 май. Очевидно е, че Меси не отговаря на това изискване, който се сбогува с "утешителна" награда с ПСЖ и Лига 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички