Шедьовър на Хакими прати Мароко на 1/4-финал за Купата на Африка (ВИДЕО)


Шедьовър на Хакими прати Мароко на 1/4-финал за Купата на Африка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2540 0

Отборът на Мароко се класира за 1/4-финалите на Купата на Африка, след като победи тима на Малави с 2:1 в осминафинален сблъсък. Фантастичен гол от пряк свободен удар на звездата на ПСЖ Ашраф Хакими направи разликата между двата тима.

След само седем минути игра Малави поведе в резултата с гол на Габадиньо Манго. В 35' Роман Сес от тима на Мароко уцели греда. В края на частта Мароко имаше още три отлични шанса да вкара, като при един от тях Хакими също уцели греда.

В продължението на първата част Мароко все пак стигна до изравнителен гол, след като нападателят на Севиля Юсеф Ен-Несири зачесе центриране в наказателното поле с глава и реализира. В средата на втората част Мароко бе напът да получи дузпа за игра с ръка на противников играч, но ВАР отсъди, че няма нарушение на правилата.

Три минути по-късно Ашраф Хакими попари надеждите на Малави. След фантастично изпълнен пряк свободен удар крайният бранител на ПСЖ успя да вкара във вратата на Малави истински шедьовър, който на практика класира Мароко за 1/4-финалите. Там тимът на Мароко ще срещне победителя от срещата Кот д'Ивоар - Египет.

Content made on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички