Бускетс за Гави: На тази възраст повечето футболисти играят в младежкия тим, а той...


Бускетс за Гави: На тази възраст повечето футболисти играят в младежкия тим, а той...
Снимка: Getty Images

2837 0

Капитанът на Барселона Серхио Бускетс коментира финала срещу Реал Мадрид и спечелването на Суперкупата на Испания. Той отличи почти наполовина по-младия от него Гави, който се отчете с гол и 2 асистенции за успеха в Ел Класико.

"Знаехме, че това е възможност, от която трябва да се възползваме. Преминахме през време на промяна в клуба и съблекалнята и това ще ни укрепи да продължим да се борим за нови трофеи. Вярвахме в мечтата, във феновете, но в Барса винаги се изискват победи. Сега най-накрая спечелихме", започна халфът след победата с 3:1 над Реал.

"Укрепихме центъра, за да вземем надмощие, Роналд (Араухо) трябваше да възпира контраатаките, но и Винисиус беше много добър. Притиснахме Мадрид по фланговете, пресирахме и се чувствахме много комфортно. Гави? Знаете колко е конкурентен, а е много млад. На тази възраст повечето футболисти играят в младежкия отбор, а той показа невероятно ниво, дава асистенции, бележи...

Той има светло бъдеще и много възможности за развитие. Надявам се да стане играча, който ще отбележи нова ера в Барса", допълни Бускетс пред "Movistar". А ето кой измежду Барса и Реал има по-скъп състав и по-ценни индивидуалности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички