Двете "джуджета" - по-закъсали от България, какъв е шансът да ни задминат?


Двете "джуджета" - по-закъсали от България, какъв е шансът да ни задминат?
Снимка: Getty Images

2461 0

Националният отбор по футбол на България вече заема последното място в групата си от квалификациите за Евро 2024. Това стана факт след поражението от Литва в последния кръг. За сравнение - другите страни, които са последни в групите си, са: Лихтенщайн, Андора, Сан Марино, Естония, Фарьорските острови, Латвия, Кипър, Малта и Гибралтар.

Лихтенщайн и Гибралтар могат да задминат България

До края на тази пауза за националните тимове остават още два дни (понеделник и вторник). Днес (16.10) две от страните, които са водят "футболни джуджета", ще имат шанс да запишат мечтани първи победи, а по този начин и да изпреварят "лъвовете" по точки (макар и в различни групи). Все пак специалисти и анализатори дават изключително малки шансове това да се случи. Потвърдено е и от платформата за онлайн спортни залози efbet.

Става въпрос за Лихтенщайн и Гибралтар. Първата е в умопомрачителна серия от 20 поредни загуби (32 мача без победа - 29 поражения и 3 равенства). Коефициентът за това голямата мъка да приключи и страната да запише първа победа от три години насам в евроквалификацията срещу Исландия е 65,00. Ставката пък за равенство е 19,00, а за успех в полза на домакините - 1,05.

Серията на Гибралтар далеч не е толкова мрачна. Страната е в поредица от "само" седем поредни загуби, но преди това записва две победи. Любопитен факт е, че в последните си 13 двубоя има само едно равенство, като то идва срещу националния отбор по футбол на България (1:1 в Лигата на нациите през лятото на 2022 година).

Коефициентът на efbet за това да последва първо равенство след над една година за Гибралтар (в предстоящия дуел срещу Ирландия) е 15,00. Ставката пък за успех в полза на "футболното джудже" е 60,00, докато за гостите от Острова - 1,07.

Кристиано Роналдо в спор с Мбапе и Лукаку за голмайстор на евроквалификациите

Любопитен ще бъде сблъсъкът между Португалия и Босна и Херцеговина. "Мореплавателите" си гарантираха участието на Европейското в Германия, но въпреки това се очаква Кристиано Роналдо да стартира като титуляр срещу бившия отбор на Ивайло Петев, който все още таи надежди за второто място в групата.

Легендата на иберийската страна се разписа на два пъти при успеха над Словакия в последния кръг, с което събра 7 попадения в тези квалификации. С повече е единствено Ромелу Лукаку от Белгия - с 9. Килиан Мбапе пък е с едно по-малко от Кристиано - 6. Коефициентът на efbet за това петкратният носител на "Златната топка" да се разпише по всяко време от мача срещу Босна е 1,87.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички