Грандиозен резил за Ювентус след историческия успех на Наполи над “зебрите“ (ВИДЕО)


Грандиозен резил за Ювентус след историческия успех на Наполи над “зебрите“ (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5185 0

Наполи записа изключителна победа над големия си съперник – Ювентус, на старта на 18-тия кръг в Серия А. Това бе първи двубой между двата тима за кампанията, като „партенопейците“ спечелиха като домакините с 5:1 пред изпълен до краен предел „Диего Армандо Марадона“.

Победата за „небесносините“ бе от изключително значение, тъй като вече са на 10 точки от останалите в тройката – Ювентус и Милан, които имат по 37 точки, с условието, че настоящият шампион тепърва ще играе. Това е исторически погром над „старата госпожа“, след като нито един отбор не бе вкарвал пет гола на тима, в който и да е турнир.

За последно това стори Пескара на 30-и май 1993 година, когато печели над „зебрите“ с 5:1. Най-големите победи за Наполи в Серия А над Ювентус до този момент пък бяха през 1939 и 1942 г., когато печелиха двубоите си със 4:1.

В герои за победителите тази вечер бяха основно дуото – Кварацхелия и Осимен, които се отчетоха в двубоя, съответно с гол и асистенция, и две попадения и голово подаване за африканеца. Рахмани и Елмас пък добавиха по едно попадение през втората част, докато Ди Мария вкара почетния гол за Ювентус за 2:1 в 42-рата минута.

Първо полувреме:

Двубоят стартира с размяна на атаки посока двете врати, но домакините бяха по-настоятелни, докато "старата госпожа" се опитваше да противодейства чрез контраатаки.

Гол! Домакините откриха след четвърт час игра, след като акробатичен опит на Кварацхелия бе избит от Шчесни, но последвалата добавка на "головия хищник" - Осимен, се оказа неспасяема! 1:0!

Video edited on Kapwing

В 21-вата минута Ди Мария бе изведен чудесно, но излезе очи в очи с двама противникови бранители и опциите му бяха сведени до минимум. Аржентинецът забави темпото и стреля от границата на наказателното поле - ударът му се отклони от напречната греда. 

Гол! В 38-мата минута Наполи удари вечния си противник за втори път в рамките на полувремето, след като Осимен се възползва от груба грешка на Бремен и с бърз пас отклони към Кварацхелия. Грузинецът без да се бави по диагонал матира Шчесни! 2:0! 

Video edited on Kapwing

Гол! Опитите на гостите дадоха резултат и те съумяха да намалят създалия се пасив още преди почивката чрез Ди Мария в 42-рата минута! "Старата госпожа" се възползва от противниково неразбирателство и красива комбинация между аржентинеца и Милик даде резултат - 2:1!

Второ полувреме:

Втората част започна с положения и пред двете врати, след като Ди Мария обстреля директно от корнер противниковия страж, а секунди по-късно Осимен се впусна в рейд, който доведе до корнер.

Гол! Именно след ъгловия удар се стигна до ново удвояване в разликата, след като ниско центриране прати топката в забравения от отбраната на Ювентус - Рахмани. Вторият прати мощен удар, който бе неспасяем! 3:1!

Осимен можеше да реши двубоя в 57-мата минута, но ударът му премина над напречната греда. 

Гол! В 65-тата минута нигериецът успя да вкара второто си попадение в срещата, след като нова грешка на гостите бе наказана от Кварацхелия, центрирал отлично посока наказателното поле. Там на втора греда Осимен се извиси над всички и матира Шчесни с глава! 4:1! 

Гол! 72-рата минута доближи гостите до историческа загуба, след като македонският национал Елмас наказа Шчесни за общо пети път в рамките на двубоя. Той се възползва от добро подаване на Ди Лоренцо и стреля отдясно.

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

НАПОЛИ: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Ким, Марио Руи, Ангиса, Лоботка, Жиелински, Политано, Кварацхелия, Осимен

ЮВЕНТУС: Шчесни, Данило, Бремер, Алекс Сандро, Костич, Локатели, Маккени, Рабио, Киеза, Ди Мария, Милик

Преди мача:

"Старата госпожа" започна сезона по крайно неубедителен начин, но в течение на времето се върна на победния път и преди двубоя с Наполи е на втора позиция със 7 точки пасив от първия. Това е първа среща между двата тима в рамките на кампанията.

Големият проблем пред Масимилиано Алегри са броят отсъсващи за предстоящата среща, които достигат осем, сред които са звезди като Влахович, Погба, Куадрадо и Бонучи.

Междувременно Наполи не разполагат с подобни проблеми и ще могат да разчитат на най-доброто преди първия съдийски сигнал. И двата тима са в добра форма откъм резултати в Калчото, но серията на Наполи бе спряна от Интер в предпоследния двубой за клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички