Буркина Фасо изхвърли Тунис зад борда и е на 1/2-финал в Купата на африканските нации


Буркина Фасо изхвърли Тунис зад борда и е на 1/2-финал в Купата на африканските нации
Снимка: Getty Images

2689 0

Буркина Фасо победи Тунис с 1:0 в 1/4-финален двубой от Купата на африканските нации. Попадението за Буркина Фасо падна в самия край на първото полувреме. Данго Уатара получи топката и дриблира през защитата, за да стреля от наказателното поле и да открие резултата.

Срещата започна в бавно темпо, като първата по-сериозна възможност се откри пред Тунис в 27-ата минута. Голямата звезда Уахби Хазри изпълни пряк свободен удар и вратарят на Буркина Фасо Херве Кофи се намеси със страхотен плонж, за да изчисти в корнер.

В 40-ата минута Данго Уатара опита да стреля отдалеч, като Бехир Бен Саид хвана топката без проблеми. В добавеното време на първото полувреме Туре намери Уатара, който изведе напред в резултата Буркина Фасо. В 51-ата минута символичните домакини бяха близо до втори гол, като Бен Саид парира удар на Ибрахим Туре.

В 69-ата минута Юсеф Мсакни стреля от фал за Тунис и Кофи отново спаси и се представи подобаващо. В 78-ата минута Хазри беше повален в наказателното поле и тунизийците поискаха дузпа. Такава обаче не беше отсъдена. В 85-ата минута голмайсторът Уатара беше изгонен с директен червен картон след грубо нарушение.

Съперник на Буркина Фасо в полуфиналите ще бъде победителят от двубоя между Сенегал и Екваториална Гвинея. Вижте и как домакините от Камерун се класираха за полуфиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички