Селтик обърна Глазгоу Рейнджърс на "Айброкс" и вече докосва 52-ата си титла в Шотландия


Селтик обърна Глазгоу Рейнджърс на "Айброкс" и вече докосва 52-ата си титла в Шотландия
Снимка: Getty Images

1252 0

Голямото дерби на Шотландия между Глазгоу Рейнджърс и Селтик не разочарова неутралните зрители, които станаха свидетели на победа на "зелените", дошла след обрат от 0:1 до 2:1!

Още не бяха изминали и 180 секунди от началото на срещата и домакините поведоха в резултата, а автор на попадението беше бившият футболист на Арсенал и Ювентус Аарън Рамзи, който се разписа след хубав пас на Райън Кент.

В 7-ата минута обаче, Селтик успя да изравни, след като австралиецът Том Рогич се оказа най-съобразителен в наказателното поле и прати топката във вратата на Алан МакГрегър за 1:1.

Две минути преди края на полувремето "детелините" стигнаха и до пълен обрат, който бе осъществен от Камерън Картър-Викърс, който нанесе неспасяем удар в долния десен ъгъл на вратата на Глазгоу Рейнджърс.

През второто полувреме на стадион "Айброкс" головете отсъстваха, а домакините така и не успяха да стигнат поне до точката. С основна заслуга за това бе небезизвестния страж на Селтик Джо Харт, който блесна с някои добри спасявания. 

Един кръг преди края на редовния сезон в Шотландия Селтик вече има преднина от шест точки на върха пред втория Глазгоу Рейнджърс и изглежда няма да има проблем да грабне титлата за 52-и път в своята история!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички