Селекционерът на Аржентина с дълбок намек, че напуска поста си


Селекционерът на Аржентина с дълбок намек, че напуска поста си
Снимка: Getty Images

1113 0

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони намекна, че може да напусне поста си. Тази нощ "гаучосите" победиха Бразилия в размирен мач на "Маракана" в квалификациите за Мондиал 2026. Отборът е на първо място в зона КОНМЕБОЛ с 15 точки, спечелени в 6 мача.

Когато пресконференцията му след мача завърши, Скалони поиска да направи кратко изявление. "Бих искал да кажа нещо важно: трябва да помисля за времето си в националния отбор. Тези играчи ми дадоха много. Дадоха много на целия треньорски щаб. Трябва да помисля. Трябва добре да помисля какво ще правя", започна той.

"Това не е сбогуване или нещо подобно, но трябва да помисля за това, защото летвата стана много висока. Става наистина трудно да продължиш да печелиш и тези момчета го правят още по-трудно. Време е да помисля. Ще кажа това на президента на федерацията и на играчите, защото този отбор се нуждае от треньор, имащ цялата възможна енергия. Имаме нужда от треньор, който е наред", завърши Скалони.

Журналистът на "TyC Sports" Хоакин Бруно, който работи от терен на мача Бразилия - Аржентина, разказа, че след двубоя треньорът е помолил целия си щаб да се върне на терена, за да си направят снимка, и е казал: "Последна снимка".

Скалони води световните шампиони от август 2018 година. Под негово ръководство тимът спечели Копа Америка 2021, Финалисима 2022 и Мондиал 2022. А ето кога, според Скалони, Лео Меси ще напусне отбора на Аржентина. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички