Саутхемптън изхвърли шампиона във ФА Къп след ключов автогол


Саутхемптън изхвърли шампиона във ФА Къп след ключов автогол
Снимка: Getty Images/Guliver

871 0

Шампионът във ФА Къп за миналата година Арсенал изненадващо отпадна от турнира в четвърти кръг. "Топчиите" отстъпиха с 0:1 на Саутхемптън кто гости. Единственият гол в мача бе автогол на Габриел в 24-ата минута. Миналата година тимът на Микел Артета стигна до 14-ата си купа след обрат над градския съперник Челси с 2:1. Сега обаче те бяха спрени от Ралф Хазенхютъл и компания в четвъртия кръг

"Светците" стартираха силно в мача и поведоха в 24-ата минута, след като след опит за центриране на Кайл Уокър-Питърс топката се докосна до Габриел и мина под плонжа на Лено, за да влети във вратата на шампионите в турнира. До почивката домакините продължиха да са по-активният отбор, но без да създадат нещо по-опасно в наказателното поле на Арсенал. "Артилеристите" също не успяха да стигнат до опасност пред съперниковата врата.

След паузата гостите понатиснаха съперника в последните 25 минути в търсене на изравнително попадение, като Еди Нкетия опропасти отличен шанс да вкара, останал очи в очи с Фрейзър Форстър.
Никола Пепе също бе въвлечен в няколко атаки, а влизането в игра на Букайо Сака и Томас Партей не се увенча с успех. Саутхемптън задържа преднината си и изхвърли шампиона в съревнованието, нанасяйки му първа загуба в последните шест мача във всички турнири. За последно „топчиите“ вкусиха от поражението срещу Манчестър Сити в четвъртфиналите за Купата на Лигата на 22 декември, когато отстъпиха с 1:4.

След паузата гостите понатиснаха съперника в последните 25 минути в търсене на изравнително попадение, като Еди Нкетия опропасти отличен шанс да вкара, останал очи в очи с Фрейзър Форстър. Никола Пепе също бе въвлечен в няколко атаки, а влизането в игра на Букайо Сака и Томас Партей не се увенча с успех. Саутхемптън задържа преднината си и изхвърли шампиона в съревнованието, нанасяйки му първа загуба в последните шест мача във всички турнири. За последно „топчиите“ вкусиха от поражението срещу Манчестър Сити в четвъртфиналите за Купата на Лигата на 22 декември, когато отстъпиха с 1:4.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички