Саутгейт разкри състоянието на Магуайър и Хендерсън преди Европейското първенство по футбол


Саутгейт разкри състоянието на Магуайър и Хендерсън преди Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

988 0

Хари Магуайър се подобрява след контузията си и скоро може да е на разположение на националния отбор на Англия. Все още остават големи въпросителни относно това дали централният защитник ще бъде готов да изиграе минути в откриващия мач на Англия на Европейското първенство по футбол срещу Хърватия на „Уембли“ след девет дни – двубой, който селекционерът на „трите лъва“ Гарет Саутгейт сподели, че ще дойде твърде скоро за капитана на Ливърпул Джордан Хендерсън.

Саутгейт каза в петък, че ще бъде „истински бонус“, ако капитанът на Ливърпул участва в първия двубой на първенството, но Хендерсън остава под въпрос цялостно за надпреварата между 11 юни и 11 юли. Мениджърът на Англия призна, че е избрал полузащитника на мърсисайдци заради влиянието му върху останалите в състава, и че увеличеният брой играчи за Евро 2020 – от 23 на 26, му е позволил да рискува с включването на Хендерсън.

Съотборникът на Хендерсън в Ливърпул – Трент Александър-Арнолд, вече отпадна от сметките поради травма на бедрото, получена в контролата с Австрия. Саутгейт заяви, че ще обяви заместник на Алекзандър-Арнолд след контролата с Румъния в неделя. Очаква се той да се насочи към още един човек в полузащитата – Джеси Лингард или Джеймс Уорд-Праус, вместо бранител в лицето на Бен Годфри или Бен Уайт.

Всичко ще зависи малко или много и от физическото състояние на Магуайър и Хендерсън, като селекционерът на Англия може да прибегне до още промени в състава си. Люк Шоу, Маркъс Рашфорд и Дийн Хендерсън ще вземат участие в пълноценна тренировка с останалата част от националния отбор за първи път по-късно през деня.

Всичко най-интересно около Европейското първенство по футбол ще намерите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички