От Мадрид в пълна готовност да приемат финала в Шампионска лига


От Мадрид в пълна готовност да приемат финала в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1367 0

Продължават дискусиите относно мястото, на което да се проведе тазгодишният финал в най-престижния европейски клубен турнир - Шампионска лига. Първоначалният план бе той да се състои в южната ни съседка Турция, в град Истанбул.

След пандемията от коронавирус обаче се появиха редица алтернативи както за формата, така и за мястото, на което да се проведе. И докато първият казус е почти решен, вторият остава отворен. Кметът на Мадрид - Хосе Луис Мартинес, призна, че се водят подобни преговори.

Освен това, той сподели, че столицата на Испания е в пълна готовност да приеме финала: "Знам, че са били направени планове вече. Искам да обявя, че кметството на Мадрид е в пълна подкрепа на това финалът в Шампионска лига да се проведе в Мадрид.

Имаме адекватни безопасни условия, имаме инфраструктурата и необходимите публични услуги, за да ги задържим, а освен това ще се изпрати съобщение към целия свят, че въпреки драмата, която изживя Мадрид, не се предаваме и се издигаме отново" - заяви Хосе Луис Мартинес. 

А кои три страни искат да приемат потенциалния минитурнир, в който може да се довърши Шампионска лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички