С жестоки нападки към Легия от Астън Вила обявиха, че са подали жалба до УЕФА


С жестоки нападки към Легия от Астън Вила обявиха, че са подали жалба до УЕФА
Снимка: Getty Images

625 0

От Астън Вила потвърдиха, че са подали официална жалба до УЕФА относно поведението на Легия Варшава и техните привърженици преди снощния мач от Лига на конференциите на УЕФА на "Вила Парк".

Четирима полицаи бяха ранени, а 46 привърженици на Легия са арестувани след безпрецедентно насилие от страна на полските фенове пред стадиона, пише английският клуб.  Това шокиращо поведение последва пълната липса на сътрудничество от страна на клубните служители на Легия с полицията на Уест Мидландс, Астън Вила и УЕФА през целия ден.

От Вила описват хронологията на случилото се. "Легионерите" са били уведомени на 2-и ноември за по-малкия брой билети след грозните сцени преди мача с АЗ Алкмаар, когато отново имаше безредици.

Сериозни нападки към полския клуб

В изявление на клуба, публикувано в четвъртък вечер, преди началото на мача в Англия, Легия настоява, че предложението за присъствие на 1 700 привърженици е било официално прието и надлежно документирано в доклада на делегата на УЕФА.

"Въпреки многократните искания преди и след крайния срок от 15:00 ч. за решение, нямаше комуникация до 16:00 ч., когато Легия информира Астън Вила, че желае да получи билетите си. Тези билети бяха връчени на служителите на Легия веднага след пристигането им на стадиона в 18:16. За да повторим, служителите на Легия бяха уведомени при обаждане, което включваше редица представители на УЕФА на 2 ноември, че ще получат разпределение от 1002 - точно четири седмици преди снощния мач", пишат още бирмиганци.

"Липсата на сътрудничество и увъртането от страна на служители на Легия Варшава преди мача беше напълно неприемливо и дълбоко разочароващо. Това поведение увеличи опасността, на която бяха подложени полицейските служители на Уест Мидландс и нашите собствени фенове преди мача. Сцените на безредици от феновете на Легия нямат място в съвременния футбол или цивилизованото общество.

Астън Вила ще направи допълнителни изявления пред УЕФА, за да гарантира, че други клубове и полицейски сили в цяла Европа не са изложени на подобни сериозни рискове за безопасността в ръцете на Легия Варшава", сподели Крис Хек, част от английския клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички