Грозно и брутално! Батални сцени в Англия, фенове подпалиха полицаи (ВИДЕО)


Грозно и брутално! Батални сцени в Англия, фенове подпалиха полицаи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2163 0

Изключително грозни сцени и инциденти, съпъстваха двубоя между Астън Вила и Легия Варшава в Лигата на конференциите. Стигна се до сблъсъци между полицията и фенове на полския тим, при които пострадаха униформени.

Органите на реда не допуснаха привърженици на гостите на стадиона, за да гледат мача от петия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите, съобщиха от бирмингамския клуб.

СЪОБЩЕНИЕТО НА ВИЛА

"Футболен клуб Астън Вила може да потвърди, че фенове на гостите не са били допуснати на стадиона за двубоя от Лигата на конференциите с Легия Варшава по съвет на полицията в Уест Мидландс след предизвиканите безредици извън стадиона, причинени от полските привърженици", се казва в изявление на английския клуб.

Малко по-рано британските медии съобщиха, че трима полицаи са били ранени по време на безредиците преди началото на мача. Феновете на Легия са замеряли с пиротехника и други предмети служителите на реда.

КАКЪВ ГРОЗЕН ЕКШЪН СЕ РАЗИГРА

Един полицай е бил подпален при ожесточените сблъсъци с полски фенове снощи. Запалянковците подивяха малко преди победата на Астън Вила с 2:1 в Лига на конференциите на „Вила Парк“ в Бирмингам.

Екшънът се е разиграл в паркинг близо до стадиона.  В крайна сметка общо четирима полицаи са били ранени, както още два полицейски коня и две кучета вследствие на атаката с предмети от страна полските запалянковци.

Униформен, който е бил улучен от сигнална ракета, беше откаран в болница с изгаряния. Стана ясно, че нараняванията му не са сериозни.

До баталните сцени се стигна, след като билетите за гостуващата агитка бяха намалени от 1700 на 1002. Причината за това решение са ожесточени сблъсъци между привържениците на Легия и нидерландската полиция в Алкмаар през октомври за мача на полския тим срещу местния АЗ.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички