Русия подаде жалба до УЕФА срещу екипа на Украйна за Европейското първенство по футбол


Русия подаде жалба до УЕФА срещу екипа на Украйна за Европейското първенство по футбол
Снимка: Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images

1202 0

Руската футболна федерация подаде официална жалба до УЕФА срещу екипа, който Украйна планира да използва на Европейското първенство по футбол. В края на миналата на седмица Украйна представи своя екип за Евро 2020 и предизвика сериозен скандал, тъй като на тениската е изобразена карта на страната, в която се включва и Крим, който бе анексиран от Русия. Това вбеси руснаците, включително и на високо политическо ниво, но от УЕФА обявиха, че са одобрили екипа, който отговаря на регулациите.

На екипа на Украйна са изписани и два слогана - "Слава за Украйна!" и "Слава за героите!", които бяха използвани от протестиращите срещу проруския президент на Украйна Виктор Янукович през 2014 година. "Вярваме, че силуета на Украйна ще даде сили на играчите, които ще се борят за цялата страна", заяви президентът на местната Футболна федерация Андрей Павелко.

ДО 4 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА НОСЕНЕ НА УКРАИНСКАТА ФЛАНЕЛКА В РУСИЯ

В жалбата си от Русия заявяват, че екипът "противоречи на основните принципи на УЕФА". Въпреки това, е малко вероятно жалбата на Русия да бъде одобрена. Президентът на Украйна Володимир Зеленски пък публикува снимка с екипа на националния отбор, което допълнително вбеси Русия.

Евро 2020 започва на 11 юни, като Русия ще започне кампанията си с мач с Белгия на 12 юни, а Украйна ще срещне Нидерландия ден по-късно. Пълната ТВ програма за Европейското първенство по футбол вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички