До 4 години затвор за носене на украинската фланелка в Русия


До 4 години затвор за носене на украинската фланелка в Русия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1346 0

Скандалът между Русия и Украйна преди Европейското първенство придобива още по-големи размери. Както разкри руският адвокат Игор Бушманов, носенето на официалния екип на Украйна на територията на Русия може да донесе затвор до 4 години. Според него носенето на фланелка с изобразени на нея контурите на Кримския полуостров може да бъде разчетено като "сепаратизъм".

"Ако някой облече тази фланелка на територията на Русия, подобни действия могат да бъдат разгледани като сепаратизъм - публични призиви за осъществяване на дейности, насочени към нарушаване териториалната цялост на Руската федерация", заяви Бушманов, цитиран от Sport24.ru.

"С прости думи, феновете не трябва да носят тази фланелка на украинския национален отбор на територията на Русия. В противен случай те могат да бъдат привлечени към административна отговорност, а при повторно нарушение - до наказателен срок от 4 години", допълва той.

Адвокатът подчерта, че ако тези действия се извършват с помощта на медиите или за личен блог, човекът, който стои зад това, може да бъде затворен до 5 години. А ето повече подробности за отбора на Украйна и предстоящото му участие на Евро 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички