Роналдо ликува! Нови два гола и първи трофей с Ал Насър - контузията му в края не помрачи празника (ВИДЕО)


Роналдо ликува! Нови два гола и първи трофей с Ал Насър - контузията му в края не помрачи празника (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10415 0

Кристиано Роналдо спечели първия си трофей с Ал Насър! Отборът му сломи с 2:1 след продължения Ал Хилал и вдигна Купата на арабските клубни шампиони. Португалецът отново бе героят за своя отбор, след като отбеляза и двата гола.

Така той се разписва в пети пореден мач от надпреварата. Ал Насър игра дълго време с човек по-малко и бе подложен на убийствен натиск, но въпреки това удържа преднината си. В края на срещата Кристиано получи контузия след единоборство и трябваше да бъде откаран с количка извън терена, след като не можеше да стъпва на крака си.

Двата отбора имаха много оспорван сблъсък, а първи гол падна във вратата на Ал Насър. Майкъл се разписа с красив плонж. 20-ина минути преди края на редовното време пък Ал Амри бе изгонен с директен червен картон след намеса с ВАР. Като последен в отбраната той не успя да спре Малком със своя шпагат и го събори пред наказателното поле.

Въпреки това минути след ситуацията Роналдо изравни, след като получи успореден на голлинията пас и засече топката в мрежата. Ал Насър удържа натиска в следващите минути, като на няколко пъти загатна, че може да контраатакува много опасно.

Така се стигна и до продълженията. В 98-ата минута вратарят на Ал Хилал спря Мане от сигурен гол, но бе далеч от голлинията си. Фофана стреля отдалеч и ударът му се спря в напречната греда, а след това Кристиано с глава вкара топката в мрежата.

В следващите минути Ал Насър опитваше да накъсва играта, а натискът стана още по-ожесточен. В крайна сметка обаче Ал Хилал не стигна до повече голове. Колкото до травмата на Роналдо, не е ясно дали е сериозна. Въпреки сериозните гримаси и наглед голямата болка, която изпитваше при излизането му от терена, впоследствие се включи в празненствата на своя тим и успяваше да се придвижва без помощни средства, макар и затруднено.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути от срещата Ал Хилал наложи сериозен натиск срещу Ал Насър, който бе обграден около наказателното си поле. Рубен Невеш дори бе близо до гол с удар около границата на наказателното поле, минал с малко покрай страничния стълб.

След 10-ина минути игра Алекс Телес блесна с красиво отиграване на аутлинията, с което преодоля съперник и влезе в наказателното поле. Той падна, но опита да се изправи и да играе с топката, когато бранител го удари неволно с коляно в главата. Бразилецът поиска дузпа, като капитанът Кристиано Роналдо също имаше претенции, но играта правилно не бе спряна.

След четвърт час игра пък Телес спря обещаваща атака по фланга с нарушение току преди наказателното поле. Невеш центрира от пряк свободния удар и потърси Милинкович-Савич, но Науаф излезе и боксира. Стражът се сблъска с бившия играч на Лацио и впоследствие прехвърчаха искри между Кулибали и няколко играчи на Ал Насър.

В 19-ата минута се стигна и до най-добрата ситуация за гол. Мане центрира отляво и намери в наказателното поле Брозович, който стреля с глава, но там Ал Оваис показа блестящ рефлекс и изби с ръка.

След близо половин час игра отново Брозович бе близо до попадението. Мачът стана двуостър и след първоначалния натиск от Ал Хилал Ал Насър заигра по-добре. Талиска и Роналдо останаха под центриране на Мане, а Брозович стреля красиво от въздуха, но отново стражът предотврати негово попадение.

Минути след това Роналдо получи на границата на наказателното поле, но бе обграден от няколко противникови играчи. В крайна сметка португалецът подаде на непокрития Талиска, който стреля от движение, но Ал Оваис отново се справи и улови.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

51' - 1:0! Резултатът бе открит малко над пет минути след подновяването на играта. След центриране от аутлинията на Малком бе намерен Майкъл, който с красив плонж насочи топката с глава в мрежата.

Секунди след това Алекс Телес бе близо до изравнителния гол след удар от фал, макар и отдалеч и встрани от вратата. Топката бе коварна и падаше точно под напречната греда, но стражът изби в последния момент в корнер.

В 60-ата минута Ал Насър се понесе в опасна контраатака. Тя бе забавена след неособено добро овладяване от Талиска. Все пак бразилецът си освободи позиция за изстрел и шутира силно отдалеч, но противниковият страж се намеси блестящо и изби.

След 10-ина минути Малком се откъсваше опасно зад противниковата отбрана след грешка на Ал Насър. Той бе набрал скорост, като Ал Амри го гонеше до последно и опита шпагат преди да влезе в наказателното поле. Той обаче не игра с топката и повали съперника. Почти до него бе и друг бранител на Ал Насър, но все пак се намираше в една идея по-задна позиция. Това принуди главният арбитър да преразгледа ситуацията с ВАР и след първоначално показания жълт картон да извади червен за Ал Амри. Така Ал Хилал остана с човек повече в 70-ата минута.

74' - 1:1! Въпреки че Ал Насър бе с човек по-малко, тимът изравни около четвърт час преди края. Вратарят изведе свой съотборник по фланга, който напредна с топка в крака и подаде успоредно на голлинията, където намери Роналдо. Португалецът чукна топката в мрежата от непосредствена дистанция, след като вратарят не успя да я стигне.

Само минута след това градусите отново бяха високи. Главният рефер посочи дузпа в полза на Ал Хилал при спорни обстоятелства. Милинкович-Савич бе надскочен и топката бе върната с глава, след което той се строполи на терена, искайки дузпа. Тя бе отсъдена, но след преглед на ситуацията с ВАР арбитърът отмени решението си.

В 84-тата минута Роналдо бе изведен от Брозович и вкара още един гол, пускайки топката под краката на вратаря, но той бе отменен правилно заради засада.

В следващите минути Ал Хилал, окрилен и от численото си преимущество, натисна сериозно своя опонент, като това важеше особено и за добавеното време, в което Ал Насър бе натикан в собственото си наказателно поле. На няколко пъти голът се разминаваше на косъм, а с пропуски се отчете Сергей Милинкович-Савич. Роналдо и компания пък опитаха опасни контраатаки в няколко случая, но не ги разгъваха успешно до край.

ПЪРВО ПРОДЪЛЖЕНИЕ

След малко по-голяма почивка и глътка въздух за футболистите на двата отбора започнаха и двете продължения от по 15 минути.

В 92-рата минута Кристиано Роналдо бе близо до още едно попадение, като стреля силно в наказателното поле, но там бранител на Ал Хилал показа извънземна намеса. Топката преодоля неговия вратар, а той се хвърли във въздуха и с крак изби току пред голлинията.

98' - 1:2! Вратарят излезе и спря Мане от сигурен гол, след което топката бе изчистена. След далечен изстрел от Фофана към полуопразнената врата топката се спря в напречната греда. При добавката обаче Роналдо бе на място, изпревари противниковите бранители и вкара втория си гол в срещата.

Малко след гола и старши треньора на Ал Насър Луиш Кастро бе изгонен с червен картон. В следващите минути Ал Хилал натисна много сериозно играещия с човек по-малко съперник, а Ал Насър опитваше да забавя и накъсва играта при всеки удобен момент.

ВТОРО ПРОДЪЛЖЕНИЕ

И на старта на втората част отвъд редовното време Ал Хилал натискаше своя съперник. Ал Насър обаче съумя дори да организира няколко атаки и да принуди противниковия страж да се намеси.

Малко след 110-ата минута Роналдо влезе в единоборство със съперник и получи контузия. Гримасите на лицето му бяха притеснителни, като той бе изведен с количка и едвам стъпваше на крака си. Минута след това бе заменен.

В 119-ата минута Ал Хилал имаше сериозни претенции за дузпа след игра с ръка, но тя бе прибрана и главният съдия правилно подмина ситуацията.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ал Хилал е фаворит с малко във финала. Ал Насър няма победа над този съперник в четири поредни официални мача, като в тях е загубил три пъти и е завършил наравно веднъж. Головата разлика в тези сблъсъци пък е 8:3 в полза на Ал Хилал.

Ал Насър излезе като втори от група С, като завърши след Ал Шабаб. Тимът бе на косъм от загуба от Замалек, с което и да отпадне в груповата фаза, но Роналдо изравни в края и класира тима си към елиминациите. Там последователно бяха отстранени Раджа Казабланка (3:1) и Ал Шорта (1:0).

Ал Хилал също излезе като втори от групата, а успех в последния кръг от груповата фаза му позволи да играе в елиминациите. Там още за първи опонент имаше шампиона на Саудитската професионална лига Ал Итихад на Карим Бензема, който отстрани с 3:1. След това и Ал Шабаб преклони глава със същия резултат.

За момента голмайстор на надпреварата е Кристиано Роналдо, който е с 4 попадения. Единствено Карим Бензема е с 3, докато от Ал Хилал Малком, Ал Даусари и Милинкович-Савич са с по 2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички