11 изумителни известни (и не толкова) факта за Кристиано Роналдо


11 изумителни известни (и не толкова) факта за Кристиано Роналдо
Снимка: Getty Images/Gulliver

38922 0

Мегазвездата на Кристиано Роналдо е една от най-търсените спортни личности според световната търсачка "Гугъл" за последните години. Медиите постоянно пишат за него, като са разкрити какви ли не интересни факти както от неговите ранни години, така и съвременни такива. Има ли неща, които все още обаче не знаем за него? Представяме ви 11 изумителни известни (и не толкова) факти за Кристиано Роналдо, които може да не знаете:

1. CR7 има апартамент на стойност 18,5 милиона долара в 58-етажния небостъргач в Ню Йорк - Кулата Тръмп (Trump Tower). Той го закупува през 2015 година.

2. Често топката, след като е изритана от португалеца, достига до феноменалната скорост от 130 км/ч - почти (или не точно) бърза, колкото неговите коли.

3. Роналдо е бил близо до това да премине в Ювентус още през 2002 година. Тогава е щял да бъде разменен с чилийския нападател Марсело Салас, но той отказал да заиграе в Спортинг Лисабон.

4. Пътищата, по които е могъл да поеме, са доста любопитни. Можел е да премине в Ливърпул, но не е било постигнато разбирателство за заплатата. Освен това, Спортинг го е предложил на Олимпик Лион за техен играч, но "хлапетата" отказали, защото искали пари, а не "недоказан тийнейджър" за своя футболист.

5. Като дете Роналдо е делял стая с 3-ма братя/сестри заради бедност. Неговият баща е бил алкохолик.

6. Според готвача на националния отбор на Португалия, Кристиано има любими храни, които му помагат да поддържа високото си ниво - бакало (Bacalhau - атлантическа риба треска), ризото, пържена полента и вегетарианска супа.

7. CR7 - 7-цата е неразделна част от Кристиано Роналдо. Всъщност обаче, той е носил и други номера в своята кариера - 17, 19 и 28.

8. Въпреки отдадеността си към тренировките, португалецът има своите хобита и едно от тях е покерът. Смята се, че дори е толкова добър, че се състезава срещу някои от най-добрите в света (в "PokerStars").

9. Веднъж, когато са му се подигравали в академията на Спортинг, той отвърнал: "Един ден ще бъда най-добрият в света и ще имам много Ферарита".

10. Колекцията от коли на Роналдо се оценява на около 6 милиона паунда. Сред тях са Ламборгини Авентадор (260 040 паунда), Мерцедес, подарен за рождения му ден от Джорджина (600 000 паунда) и две коли Бугати (всяко по над 1 милион паунда).

11. Известният проблем със сърцето на Кристиано. Едва 15-годишен той претърпява сърдечна операция, а проблемите със сърцето едва не го лишават от футболна кариера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички