Роналд Куман е в добро състояние след сърдечната операция


Роналд Куман е в добро състояние след сърдечната операция
Снимка: Gulliver/GettyImages

1746 0

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман се чувства отлично след операцията на сърцето, която претърпя в Амстердам през уикенда. 57-годишният специалист, който води Саутхемптън и Евертън във Висшата лига преди да поеме националния отбор на „лалетата“ преди около две години, бе закаран в болница в неделя вечер, където претърпя сърдечна катетеризация. Куман се завърна в дома си в понеделник и заяви, че въпреки че се чувства по-добре, епизодът го върнал в реалността.

"Това беше малко страшно, миналия уикенд. За мен, разбира се, но най-вече за семейството ми, и за моите приятели. За щастие, докторите от AMC реагираха бързо и ми помогнаха, за което съм им безкрайно благодарен. Подобно събитие определено те връща в реалността. Беше фантастично за мен да видя колко хора показаха съпричастност и загриженост. И това колко мили и трогателни съобщения получих", написа Куман в Туитър.

„От познати от футболния свят, от клубове. Но и от напълно непознати хора. Това наистина означаваше много за мен и бих искал да благодаря на всички за подкрепата! Междувременно, мога да кажа, че се чувствам отлично. И това означава, че ще се завърна и ще дам всичко от себе си, отново щом футболът се завърне. Още веднъж: Благодаря на всички за оказаната подкрепа. Ще се срещнем отново скоро!", добави още той.

По-рано през годината Роналд Куман бе свързван с треньорския пост в Барселона, като се смяташе, че той е един от основните фаворити. В крайна сметка за треньор на каталунците бе избран Кике Сетиен, а Куман продължава работата си в нидерландския национален отбор, където има договор до 2021 година. Наскоро Куман посочи и два недостатъка в тима на Барселона (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички