Ромарио: Проблемът на Бразилия надхвърля видяното на стадиона


Ромарио: Проблемът на Бразилия надхвърля видяното на стадиона
Снимка: Getty Images/Guliver

2056 0

Легендата на бразилския футбол Ромарио коментира слабото представяне на "Селесао" на Копа Америка. Бразилия отпадна от Парагвай на четвъртфиналите, а според Ромарио основната вина е на футболната федерация в страната.

„Няма нужда да говоря много за срама, който изпитахме, докато гледахме как отборът се мъчи на терена. Проблемът обаче надхвърля видяното на стадиона. Разпадът на нашия футбол се случва на всички нива, като се започне от федерацията. През последните години хората там мислят само за това как да напълнят собствените си джобове и продължават да смучат каквото могат от играта.“, категоричен е Ромарио.

„Футболът оцеляваше дотук заради талантите ни тарена. Бразилия има достатъчно футболисти, за да направи два страхотни отбора, но днес не може да изгради дори един", добави още легендарният футболист.

Ромарио коментира и санкцията на Неймар, който бе наказан да пропусне четири мача на Бразилия. "Неймар трябваше да има силна правна подкрепа, за да не бъде санкцията толкова сурова. Той е звездата на Бразилия, а сега ще пропусне първите два квалификационни мача за Световното първенство през 2018 година“, добави Ромарио.

Неймар беше наказан заради това, че изрита топка във футболист на Колумбия, а после е обидил и рефера на срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички